Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 263 (6973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dosar penal

Un profesor de sport, fost luptător, și-a agresat tatăl în vârstă de 82 de ani, băgându-l în spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un fost campion la lupte greco-romane, actualmente profesor de sport la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, s-a ales cu dosar penal pentru agresiune asupra propriului tată, un bătrân în vârstă de 82 de ani. Octogenarul a ajuns la Spitalul Județean Suceava cu un traumatism cranio-cerebral prin agresiune, cu pierderea cunoștinței, contuzie de piramidă nazală și contuzie abdominală, fiind internat pe secția de Chirurgie-ATI, în stare stabilă.

Profesorul Lazăr Tipa a fost multiplu campion național și medaliat balcanic și internațional la lupte. El este cetățean de onoare al comunei Todirești și a fost propus și pentru titlul de cetățean de onoare al municipiului Suceava, însă această solicitare a fost  respinsă în vara acestui an.

 

Ce au constatat polițiștii ajunși la fața locului

Agresiunea a fost reclamată la Poliția municipiului Suceava luni, în jurul orei 16.00. O femeie a sesizat prin 112 că un bărbat face scandal la domiciliu, la un bloc de pe strada Mărășești din municipiul Suceava. Polițiștii i-au găsit în apartament pe Lazăr Tipa, în vârstă de 60 de ani, și pe tatăl său, Nicolai Tipa, în vârstă de 82 de ani. Ultimul avea mai multe leziuni, iar la fața locului a fost solicitată o ambulanță. 

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a explicat ce au constatat polițiștii ajunși la fața locului:

„Polițiștii au constatat, din primele cercetări, că bărbatul în vârstă de 60 de ani locuiește împreună cu tatăl său, în vârstă de 82 de ani, în incinta aceleiași locuințe. Pe fondul unui conflict spontan, bărbatul de 60 de ani i-a aplicat tatălui său mai multe lovituri cu palmele, creându-i leziuni fizice. Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală privind infracțiunea de violență în familie, punându-i în vedere victimei posibilitatea solicitării unui ordin de protecție”.

 

Probleme de comportament și de limbaj și la școală

Căutat ieri de reporteri la unitatea de învățământ la care predă educația fizică, Lazăr Tipa nu a dorit să ofere prea multe detalii despre incidentul dintre el și tatăl său.

„Nu am la ce răspunde, el (n.r. tatăl său) trebuie să-și revizuiască comportamentul lui ca om și atât am de spus...  eu nu l-am lovit, el m-a lovit”, a spus Lazăr Tipa.

Profesorul de sport părea să aibă și el o leziune la nivelul feței.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a avut mai multe probleme de comportament și la școală.

Profesorul Corneliu Romașcu, directorul Colegiului  Economic "Dimitrie Cantemir" Suceava, a declarat:

„Ca profesor de educație fizică în general este preocupat de ore, din păcate au apărut pe parcursul activității, în anii trecuți, și abateri disciplinare, motiv pentru care a primit și sancțiune disciplinară și i s-a diminuat calificativul. S-a discutat cu el foarte mult, am primit promisiuni din partea lui, o perioadă s-a ținut de cuvânt, după care iarăși mai greșea și tot așa. Au fost multe reclamații din partea elevilor și a colegilor pentru comportament și atitudine”.

Directorul a explicat că la nivelul școlii a fost vorba de probleme de comportament și de limbaj, mai ales față de eleve care aveau scutire de la ora de educație fizică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un profesor de sport, fost luptător, și-a agresat tatăl în vârstă de 82 de ani, băgându-l în spital.
 Vizualizări articol: 6422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un profesor de sport, fost luptător, și-a agresat tatăl în vârstă de 82 de ani, băgându-l în spital5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei