Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 263 (6973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Încă o amânare

Nici o firmă, din patru înscrise, nu a depus ofertă pentru execuția scărilor de incendiu la noul spital din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru firme s-au înscris la licitația pentru execuția celor trei perechi de scări de incendiu la noul spital din Fălticeni, dar nici una nu a depus ofertă, așa că procedura de atribuire a lucrărilor de construcţie trebuie reluată.

Managerul Spitalului Municipal, dr. Vlad Morariu, a declarat, ieri, că dacă la prima licitație termenul de execuție a fost de 6 luni deoarece au fost luate în calcul și lunile de iarnă, la următoarea termenul va fi redus la 4 luni. Etapele unei licitații durează aproximativ două luni, în condițiile în care participanții nu se contestă între ei, astfel încât există încă posibilitatea ca în vara anului viitor noul spital să fie dat în folosință. Dacă lucrările ar fi putut fi atribuite acum, paza obiectivului și cheltuielile de încălzire peste iarnă ar fi urmat să fie suportate de câștigătorul licitației, în absența acestuia rămânând în sarcina spitalului.

 

Construcția noului spital a început în urmă cu 27 de ani și costă peste 20 de milioane de euro

„Totul este gata, în interior este șters și praful, dar spitalul nu poate fi deschis fără avizul ISU Suceava, de securitate la incendiu. Autorizaţia de construcţie a expirat în anul 2016, iar reînnoirea a necesitat obţinerea unor noi avize, inclusiv de la ISU, după noua legislaţie adoptată după tragedia de la Colectiv. Acest lucru ne obligă să construim trei perechi de scări de evacuare, care nu au fost prevăzute în proiectul iniţial”, a declarat dr. Morariu.

Cele trei perechi de scări de incendiu, cu lățimea de câte 2,20 metri, costă 1 milion de euro. Banii sunt alocați, trebuie doar ca licitațiile organizate de spital să aibă participanți și un câștigător care să execute lucrările. 

Construcția noului spital municipal de la Fălticeni a început în urmă cu 27 de ani, în mai 1991, iar costurile, cu tot cu dotările medicale și nemedicale, se ridică la 20,87 milioane de euro. Finanțarea a fost asigurată de Ministerul Sănătății și de la bugetul local. Noul spital va avea 250 de paturi și va dispune de toate secțiile, mai puțin de Boli infecțioase și TBC.

Termenul de finalizare al proiectul actualizat este 12 iunie 2019, dar va putea fi respectat doar dacă la următoarea licitație pentru construcția scărilor de incendiu nu vor exista contestații.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici o firmă, din patru înscrise, nu a depus ofertă pentru execuția scărilor de incendiu la noul spital din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nici o firmă, din patru înscrise, nu a depus ofertă pentru execuția scărilor de incendiu la noul spital din Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei