Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 263 (6973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trimis în judecată

Cum s-a transformat un poliţist în huligan: l-a lovit cu palma și picioarele pe un coleg și i-a spart ochelarii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat trimiterea în judecată a unui poliţist de la Fălticeni, pentru două infracţiuni de ultraj și refuzul de prelevare de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. 

Dumitru Norocel, agent-șef principal la Poliţia municipiului Fălticeni, a fost trimis în judecată la mai puţin de o lună de la comiterea faptelor.

Ce șochează în acest caz este că un poliţist s-a transformat într-un huligan agresor, mai mult, violenţele fiind îndreptate către alţi poliţiști, colegi cu Norocel la Poliţia municipiului Fălticeni.

 

A provocat o tamponare și l-a lovit pe agentul care a încercat să-l oprească

Procurorii au arătat în rechizitoriul de trimitere în judecată că pe 22 octombrie, în jur de ora 19.30, poliţistul Norocel, aflat în timpul liber, a condus autoturismul personal pe un drum public din Fălticeni, circumstanţe în care a tamponat şi avariat un alt autoturism, parcat în mod regulamentar.După tamponare, poliţistul a coborât din mașină și nu i-a permis celuilalt șofer să fotografieze avariile, ulterior părăsind zona.

Celălalt șofer implicat în tamponare a sunat la poliţie, iar în scurt timp un echipaj format din doi agenţi de la Poliţia Fălticeni a ajuns la faţa locului. Cei doi poliţiști din echipaj au dat peste colegul lor, chiar în timp ce acesta încerca să-și parcheze mașina. Atât colegii, cât și celălalt șofer au declarat ulterior faptul că Norocel mirosea puternic a alcool.

În momentul în care poliţiștii din echipaj i-au cerut lui Norocel să îi însoţească în mașina de serviciu, acesta a refuzat. Unul dintre agenţii din echipaj l-a somat să se oprească, după care l-a prins de mână. A fost momentul care a declanșat prima reacţie violentă a lui Norocel.

„Inculpatul l-a lovit pe agentul de poliţie în cauză cu palma în zona tâmplei, distrugându-i ochelarii de vedere”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Greu de stăpânit: și-a lovit colegul cu picioarele, în timp ce era încătușat

Dumitru Norocel a fost încătușat și urcat în autospecială, fiind dus la sediul Poliţiei municipiului Fălticeni.

Circul avea să continue și la sediul Poliţiei municipiului Fălticeni. 

Mai mult, la Spitalul Fălticeni, deși era încătușat, Norocel l-a lovit de mai multe ori pe același coleg cu piciorul, în zona tibiei stângi, susţin procurorii.

„În plus, inculpatul l-a ameninţat pe agentul de poliţie cu moartea, cu acte de violenţă şi cu destituirea din funcţie, iar pe un alt agent de poliţie, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, coleg de echipaj cu primul agent de poliţie, l-a ameninţat cu destituirea din funcţie şi alte fapte păgubitoare cu consecinţe negative”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul  Suceava.

În prezenţa medicului de gardă, inculpatul a refuzat să-i fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Dumitru Norocel a fost readus la sediul Poliţiei Fălticeni, unde a continuat cu ameninţările la adresa colegilor, au reţinut procurorii.

Poliţistul agresat și-a scos certificat medico-legal din care rezultă că a suferit leziuni care au  necesitat 2-4 zile de îngrijii medicale.

Dumitru Norocel era încadrat pe postul de conductor de câini și a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv.

 

Ultrajul, un adevărat fenomen infracţional la Suceava, cu atât mai grav cu cât a fost comis de un poliţist

Procurorii au subliniat gravitatea faptei comise de poliţist asupra unor colegi, în condiţiile în care ultrajul este un adevărat fenomen infracţional în judeţul Suceava.

„Gravitatea infracţiunilor comise, care se înscriu în tiparele unui adevărat fenomen infracţional în zona judeţului Suceava, respectiv ultrajul faţă de organele de poliţie, constă în: împrejurările în care inculpatul a comis fapta sub influenţa evidentă a băuturilor alcoolice, acreditarea ideii că justiţia nu ar acţiona suficient de ferm împotriva unor manifestări infracţionale repetate, de un accentuat pericol social, și lipsa de respect și conformare faţă de agenţii de poliţie aflaţi în exercitarea unor atribuţii conferite prin lege”.

Judecătorii au fost de acord și ei cu privire la gravitatea faptelor și au acceptat propunerea de arestare preventivă a inculpatului.   

Procurorii au colaborat în acest caz cu poliţiştii de la Biroul Control Intern al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Procesul în care poliţistul va fi judecat pentru două fapte de ultraj și pentru refuz de recoltare a probelor biologice va începe la Tribunalul Suceava, iar inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum s-a transformat un poliţist în huligan: l-a lovit cu palma și picioarele pe un coleg și i-a spart ochelarii.
 Vizualizări articol: 2410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cum s-a transformat un poliţist în huligan: l-a lovit cu palma și picioarele pe un coleg și i-a spart ochelarii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei