Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 238 (6948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Măsură radicală

Poliția a desființat stația de taxi din Gara Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi Suceava au decis să nu mai tolereze stația de taxi clandestină din fața Gării Burdujeni, locul în care de ani de zile stau mașinile care oferă acest serviciu. Problema era una mai veche, parcarea gării fiind în proprietatea CFR Infrastructură, care nu are alocat nici un loc pentru taxiuri.

Există locuri pentru taxiuri alocate de Primăria municipiului Suceava, însă pe strada Nicolae Iorga, în imediata apropiere a gării, care până acum însă nu au fost folosite vreodată. 

Polițiștii au decis să nu mai tolereze stația ilegală după mai multe incidente recente. Deși nu au locuri alocate în parcarea gării, taximetriștii au pus stăpânire pe acea zonă de ani de zile și s-au extins, până la intrarea de pe Nicolae Iorga. Șoferi care au parcat pe locurile pe care stăteau taxiurile au reclamat în mai multe rânduri că au fost apostrofați, amenințați, blocați și chiar agresați de șoferii de taxi. Există un caz recent în care un călător care și-a lăsat mașina regulamentar în parcarea gării a fost blocat de mai multe mașini de taxi și lovit apoi de unul dintre taximetriști, când a cerut explicații. Victima și-a scos certificat medico-legal privind leziunile suferite și a depus plângere penală.

 

Noul loc în care vor staționa taxiurile, în apropierea gării

Având în vedere aceste incidente, dar mai ales că mașinile taxi nu au locuri alocate legal în parcare, polițiștii au decis să nu mai tolereze această anormalitate. De la finele săptămânii trecute, acestora li s-a comunicat că nu au locuri rezervate în parcare și nici dreptul de a îngrădi accesul altor mașini.

Ieri, reporterii Monitorului de Suceava au constatat că sunt deja și alte mașini parcate pe locurile pe care de ani de zile taximetriștii erau suverani.

În paralel, Serviciul Județean al Poliției Transporturi Suceava a purtat corespondență și cu Primăria municipiului Suceava, în care a solicitat punerea în practică a stației de taxi aferentă stației CFR Suceava, pe strada Nicolae Iorga. 

Contactat de Monitorul de Suceava, viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat că a discutat deja problema cu cei de la Poliția Transporturi și se va conforma, fiind de acord cu solicitarea acestora.

El a precizat că în zilele următoare vor fi amenajate locuri pentru taxiuri pe strada Nicolae Iorga. Acestea vor fi amenajate spre sediul fostei autogări, în capătul parcării gării, spre blocurile ANL.    Intenția este de a se amenaja 16 locuri pentru taxiuri, însă rămâne de văzut câte vor putea fi marcate efectiv.   

 

Taxiurile vor putea intra în parcare doar pentru a lăsa călători

Agentul-șef adjunct Gabriel Nicolai Moroșan, șeful Postului de poliție din stația CFR Suceava, a declarat că această măsură reprezintă un demers pentru intrarea în legalitate ce trebuia pus în aplicare și nu trebuie interpretat ca o acțiune împotriva celor care fac taximetrie. Acesta a subliniat că problemele de comportament au fost doar ale unora dintre taximetriști și nu trebuie generalizate. Polițistul a mai precizat că deocamdată taxiurile mai pot sta în parcarea gării, însă numai până când vor fi amenajate locurile de pe strada Nicolae Iorga. 

Ce trebuie să știe sucevenii este că pot parca unde doresc în parcarea gării, iar taxiurile nu au nici un loc rezervat. În caz că apar probleme, oamenii sunt invitați să se adreseze polițistului de serviciu din postul de poliție din gară. 

Ulterior, după ce vor fi amenajate noile locuri de pe strada Nicolae Iorga, taxiurile vor putea intra în parcare doar pentru a lăsa călători, însă nu vor mai avea drept de staționare în așteptarea clienților.

 

Taximetriștii din gară își selectează abuziv clienții, în funcție de distanțe

O altă problemă majoră cu taxiurile din gară este că mulți dintre cei care prestează acest serviciu refuză să răspundă la curse scurte. Adesea se întâmplă ca oameni care sosesc cu trenul în miez de noapte la Suceava să nu aibă cu ce ajunge la o adresă din Burdujeni sau chiar în centrul orașului, pentru că taximetriștii le spun că așteaptă o cursă mai lungă.  

Oamenii sunt dezorientați și nu știu cui să se adreseze, problema nefiind una de competența poliției. 

Este o problemă pe care cei de la Compartimentul Transporturi al Primăriei Suceava ar trebui să o trateze mai serios. Drept este și că oamenii nemulțumiți nu-i reclamă pe care refuză cursele. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliția a desființat stația de taxi din Gara Burdujeni.
 Vizualizări articol: 5845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Poliția a desființat stația de taxi din Gara Burdujeni4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei