Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 238 (6948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune de amploare pentru prevenirea furturilor şi înşelăciunilor comise de infractorii voiajori

Miercuri, 24 Octombrie 2018 (09:43:27)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poliţiştii au organizat în perioada 19-22 octombrie o amplă acţiune pentru prevenirea unor evenimente negative şi descurajarea celor pretabili la săvârşirea unor astfel de infracţiuni, fiind vizată în special zona sudică a judeţului, dar şi zonele din proximitatea principalelor drumuri naţionale şi europene care tranzitează judeţul.

Peste 200 de poliţişti au fost prezenţi pe drumurile europene, naţionale şi judeţene care fac legătura cu judeţele Mureş, Harghita, Neamţ, Iaşi, Botoşani şi Bistriţa-Năsăud. De asemenea, acţiunea s-a derulat şi în celelalte zone ale judeţului.

Au participat poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava şi poliţiştii judiciarişti de la nivelul subunităţilor, dar şi poliţiştii de ordine publică şi poliţiştii rutieri pentru oprirea în trafic a vehiculelor.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii din cadrul Grupului de lucru constituit la nivel judeţean pentru gestionarea problematicii preventive au desfăşurat activităţi de instruire şi informare în teren. Administratorii şi angajaţii benzinăriilor din proximitatea drumurilor naţionale şi europene au fost instruiţi cu privire la modul de abordare al infractorilor voiajori, aceştia solicitând în general date despre diverse persoane din localităţile limitrofe, asumându-şi false calităţi de membri ai familiilor etc. De asemenea, au fost desfăşurate instructaje cu angajaţi ai unităţilor bancare, ai sălilor de jocuri şi unităţilor economice, în vederea responsabilizării acestora pentru a nu oferi persoanelor necunoscute date şi informaţii cu privire la cetăţeni din comunitate sau bunurile şi valorile deţinute de către aceştia.

Au fost desfăşurate peste 20 de activităţi în sistem integrat de către structurile operative şi poliţiştii de prevenire. Au fost constatate 4 infracţiuni, din care 3 în flagrant. De asemenea, a fost pus în executare un mandat european de arestare şi a fost identificat un autoturism furat. Poliţiştii au aplicat 137 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 58.186 lei.

De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

Au fost oprite şi controlate peste 200 de autovehicule. Au fost verificate, introduse în bazele de date şi aplicaţiile poliţiei, fotografiate şi amprentate 120 de persoane.

În cadrul acţiunii a fost identificat pe raza municipiului Suceava un autoturism în valoare de aproximativ 30.000 euro, reclamat furat de către autorităţile poloneze.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost identificaţi doi bărbaţi din Bârlad, jud. Vaslui, şi din Roman, jud. Neamţ, autori ai unor infracţiuni de înşelăciune prin metoda şmen, comise în lunile septembrie şi octombrie pe raza judeţului Suceava, fiind documentată activitatea infracţională a acestora. 

Poliţiştii au transmis într-un comunicat de presă: „Pentru a nu cădea victime ale infracţiunilor comise de infractorii voiajori le recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor oferte comerciale aparent avantajoase şi să nu furnizeze date cu privire la vecini sau alte persoane.

Un alt tip de înşelăciune îl reprezintă vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu. Aceste obiecte reprezentând diverse tigăi, covoare, perdele etc. sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din casă.  

De aceea recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care de  cele mai multe ori sunt la preţuri foarte mari şi calitate mică.
De asemenea, nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.
Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane.
În cazul în care aveţi suspiciuni apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!”

 














În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiune de amploare pentru prevenirea furturilor şi înşelăciunilor comise de infractorii voiajori.
 Vizualizări articol: 703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acţiune de amploare pentru prevenirea furturilor şi înşelăciunilor comise de infractorii voiajori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei