Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 209 (6919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment de amploare

O paradă cu peste 400 de persoane, caleşti şi care alegorice va deschide Oktoberfest în Est de la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O imensă paradă cu peste 400 de persoane, peste 20 de caleşti, care alegorice, patru fanfare, maşini de epocă şi motociclişti va deschide prima ediţie a festivalului Oktoberfest în Est, care va avea loc în perioada 20-23 septembrie a.c., în oraşul Gura Humorului. Parada va începe la ora 16:00 şi va pleca din faţa Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, va trece prin faţa primăriei, apoi prin piaţa Ştefan cel Mare şi va continua spre parcul Ariniş, locaţia în care va avea loc Oktoberfest în Est.

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, ne-a declarat că în paradă caleştile vor fi organizate şi decorate pe bresle şi meserii. Astfel, parada va fi deschisă de caleaşca administrativă, care va fi urmată de fanfara germană şi de o caleaşcă a Forumului German din România, de carul alegoric Bermas, de fanfara din satul Sfântu Ilie (ai cărei membri vor fi îmbrăcaţi în „Generalii Bucovinei”), de carul alegoric al vânătorilor, care va fi împodobit cu trofee de vânătoare, de caleaşca sportivilor, în care se vor afla membrii echipei de rugby CSŞ Gura Humorului îmbrăcaţi în tricourile de campioni naţionali.

La paradă vor mai participa 150 de profesori de sport, o fanfară ţărănească, o trăsură a florarilor, în care va sta o fetiţă îmbrăcată cu o rochie confecţionată în totalitate din flori, reprezentanţii minorităţilor naţionale, respectiv polonii din Poiana Micului şi ucrainenii din zona Siret, precum şi maşini de epocă şi motociclişti, iar la final autocarul oficial Oktoberfest cu peste 30 de voluntari. Marius Ursaciuc a precizat că la deschiderea oficială a Oktoberfest în Est vor fi prezenţi primari din întreg judeţul Suceava, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi prefectul judeţului, Mirela Adomnicăi. După ce vor ajunge la imensul cort amplasat în parcul Ariniş, oficialităţile vor da cep butoaielor cu bere. Din acel moment, la Oktoberfest în Est vor curge râuri de bere, iar distracţia şi voia bună vor ţine până duminică, 23 septembrie, ultima zi a festivalului.

 

Sâmbătă şi duminică vor fi organizate concursurile „Miss Oktoberfest” şi „Regele berii”

Marius Ursaciuc a precizat că în imensul cort amplasat în zona terenurilor de sport din parcul Ariniş vor exista o lojă cu aproape 400 de locuri, o zonă cu mese în apropierea scenei la care se vor putea face rezervări şi unde participanţii vor fi serviţi de chelneri şi o zonă cu mese pentru care nu va fi nevoie de o rezervare prealabilă. Potrivit organizatorilor, festivalul de la Gura Humorului va îmbina sărbătoarea berii de toamnă, specifică zonei Bavaria din Germania, cu măiestria berii româneşti, oferită la Gura Humorului de Bermas, regina blondă a Bucovinei.

În fiecare zi atmosfera de veselie va fi întreţinută de concerte de muzică bavareză, susţinute de trupe germane, dar şi de formaţii locale, printre care Rekord, Axiome (din Gura Humorului) şi Odyssey, care merg perfect cu o bere bună şi specialităţile germane. Pe parcursul festivalului, participanţii vor putea participa la numeroase jocuri şi concursuri, organizatorii pregătind peste 2.000 de premii.

În cadrul festivalului va fi organizat şi concursul „Miss Oktoberfest”, care va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 21:30. Marele premiu oferit de Bermas va consta în atâta bere cât poate căra întregul grup al celei care va câştiga concursul de frumuseţe. De asemenea, va mai fi acordat un premiu pentru „Miss Popularitate”, constând într-un weekend la munte şi premiul „Miss Heidi”, constând în vouchere în magazine oferite de Iulius Mall Suceava. Un alt concurs va fi pentru desemnarea „Regelui Oktoberfest”, care va avea loc pe 23 septembrie, de la ora 20:30. Marele premiu al acestui concurs va fi greutatea în bere a celui care va obţine titlul de „Regele Oktoberfest”. Înscrierile la cele două concursuri se pot face la tel. 0785.294.766 sau pe www.oktoberfestromania.ro şi www.facebook.com/OktoberfestRomania. Mai trebuie spus că de vineri şi până sâmbătă, petrecerile vor începe la ora 11:00 şi se vor termina la ora 24:00, în timp ce duminică programul va fi până la ora 23:00.

Nu în ultimul rând, Marius Ursaciuc a precizat că pentru cei care vor să lase maşinile acasă pentru a putea savura berea nemţească şi berea Bermas, pe parcursul festivalului vor fi puse la dispoziţie microbuze care vor efectua transporturi spre parcul Ariniş din majoritatea oraşelor din judeţ, programul urmând să fie anunţat zilele următoare.

 

Concomitent cu Oktoberfest, în parcul Ariniş vor avea loc şi Târgul "Produs în Bucovina" şi Târgul de Folk

Tot în parcul Ariniş vor avea loc şi Târgul „Produs în Bucovina” şi Târgul de Folk „Vasile Mardare”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că deschiderea oficială a Târgului „Produs în Bucovina” va avea loc astăzi, de la ora 16:00. Acesta se va încheia duminică, 23 septembrie.Târgul este organizat în parcarea din apropierea sălii de sport din parcul Ariniş. „Ca şi anul trecut, vom prezenta <Cămara Bucovineană> în care vor putea fi găsite produsele tradiţionale din Bucovina”, a spus Flutur. El a precizat că vizitatorii târgului vor putea achiziţiona cele mai bune produse prezentate de membrii Asociaţiei „Produs în Bucovina”, de la zacuscă şi dulceţuri, la băuturi şi alte produse tradiţionale.

Şeful administraţiei judeţene a precizat că în cadrul târgului vor fi prezenţi şi meşteri populari suceveni, iar oferta turistică va fi completată de prezentarea tradiţiilor şi obiceiurilor din Bucovina.

 

Fără Zahăr, Ştefania Iacob, Emeric Imre şi Adrian Beznă, printre artiştii care vor cânta la Târgul de Folk

Un alt eveniment de amploare care va avea loc la finalul acestei săptămâni în parcul Ariniş va fi şi Târgul de folk „Vasile Mardare”. Acesta va avea loc de vineri şi până duminică, spectacolele fiind prezentate de Sorin Poclitaru. Târgul de folk va avea loc pe terasa „La Bomba” de la intrarea la piscina acoperită, iar spectacolele vor începe în fiecare zi de la ora 19:00.

Vineri vor concerta Marius Matache, Nicu Zotta, Cristi Corcioveanu şi Cosmin Vaman, iar sâmbătă vor urca pe scenă Adrian Beznă, Cătălin Stepa, Adrian Mărgineanu şi Ştefania Iacob. În ultima zi a Târgului de Folk vor concerta Tibi Ioniţă, Fără Zahăr, Valentin Moldovan şi Emeric Imre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O paradă cu peste 400 de persoane, caleşti şi care alegorice va deschide Oktoberfest în Est de la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 3874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
O paradă cu peste 400 de persoane, caleşti şi care alegorice va deschide Oktoberfest în Est de la Gura Humorului3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei