Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 209 (6919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri „motivaționale”

Harșovschi îi amenință cu amenzi pe constructori, nemulțumit de ritmul de lucru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanții firmelor de construcții care efectuează mai multe lucrări de investiții, finanțate de Primăria Suceava, au fost mustrați la comandamentul de marți dimineață, pentru ritmul slab de efectuare a lucrărilor, deși vremea le este mai mult decât favorabilă.

Viceprimarul Lucian Harșovschi, care a preluat prerogativele de primar, cât timp Ion Lungu se afla la București, pentru a obține fonduri pentru necesitățile municipiului, i-a „muștruluit” pe constructori pentru că nu s-au ținut de termenele execuție asumate, dar și pentru că și-au luat liber, când prezența lor este necesară în teren, pentru a finaliza lucrările înainte ca toamna să se manifeste cu adevărat.

Pentru a-i „stimula”, viceprimarul consideră că ar trebui aplicate amenzi, astfel încât constructorii să realizeze că mai mult vor pierde dacă nu se țin de treabă.

„În perioada următoare vom fi mai mult pe teren la verificarea lucrărilor și sper ca acești constructori să fie motivați. Putem să-i motivăm într-un singur fel, aplicând amenzi, pentru că cu vorba bună nu se mai poate. Tot stăm de vorbă, dar degeaba. Singura pârghie legală sunt aceste măsuri coercitive și le vom aplica. Le vor contesta, ne vom judeca, vom câștiga, iar banii îi vom folosi pentru readucerea terenului la starea inițială”, a spus Harșovschi.

Viceprimarul a dat ca exemplu lucrările de termoficare din cartierul Zamca, unde constructorii una au spus și alta au făcut.

„O lucrare foarte importantă este cea de reabilitare a rețelelor termice, care înaintează foarte greu. Chiar azi dimineață am mers în cartierul Zamca, la prima oră, toată lumea așteaptă ca strada Grigore Ureche să fie reabilitată – mai au două traversări de făcut și vom putea asfalta. S-au asfaltat deja o parte dintre străzile afectate anterior, a ieșit destul de bine, ținând cont de condițiile existente și că se reface doar porțiunea pe care s-au făcut săpăturile”, a spus viceprimarul, nemulțumit și de absența de la ședință a constructorului.

Lucian Harșovschi s-a arătat nemulțumit și de prestația diriginților de șantier și a specialiștilor din primărie, pe care i-a acuzat că sunt ”avocații constructorilor”:

„A fost un comandament scurt pentru că din nefericire se pare că toți sunt avocații constructorilor. Vorbim de diriginți de șantier și chiar de colegi de-ai mei din Primărie. Când e ceva le găsesc scuze. Nu e normal să se întâmple așa ceva. Totuși lucrurile merg, dar nu într-un ritm de care să pot spune că sunt mulțumit”.

Comandamentul de investiții de la Primărie are loc săptămânal, până când vremea nu va mai permite efectuarea lucrărilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harșovschi îi amenință cu amenzi pe constructori, nemulțumit de ritmul de lucru.
 Vizualizări articol: 1601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Harșovschi îi amenință cu amenzi pe constructori, nemulțumit de ritmul de lucru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei