Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 209 (6919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În septembrie

Vatra Dornei, gazdă pentru Convenția Europeană a Munților

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 25 – 27 septembrie 2018, municipiul Vatra Dornei va găzdui cea de-a XI-a Convenție Europeană a Munților. Evenimentul, organizat de Asociația Europeană a Zonelor Montane - Euromontana și Agenția Zonei Montane, cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se va desfășura la Casa de Cultură „Platon Pardău”.

Evenimentul are loc în contextul Anului Centenar 2018 și al Anului European al Patrimoniului Cultural, având ca temă „Patrimoniul cultural, motor al creativității, inovării și dezvoltării socio-economice pentru viitorul zonelor montane”.

Parteneri în organizarea evenimentului sunt: Consiliul Județean Suceava, Primăria Municipiului Vatra Dornei, Centrul de Economie Montană, Federația Agricultorilor de Munte Dorna, Forumul Montan din România, Asociația Romontana, Federația Oierilor de Munte, Fundația Open Fields și Centrul de instruire în agricultură Agrom-RO.

Evenimentul se adresează actorilor montani: cercetători, inițiatori de politici, reprezentanți ai agenţiilor de dezvoltare, fermieri, operatori de turism, practicieni etc. și vor participa un număr de 250 persoane din țările cu munți din Europa.

Convenţia Europeană a Munţilor își propune să aducă patrimoniul cultural al zonei montane mai aproape de societate.  Ea va contribui la o mai bună recunoaştere şi valorificare a patrimoniului cultural şi va arăta modul în care adaptabilitatea şi rezilienţa în zonele montane au menţinut acest patrimoniu cultural peste secole. Manifestarea își propune să demonstreze că patrimoniul cultural şi cel natural sunt puternic interconectate în zonele montane.

De asemenea, se dorește prezentarea modului în care acest patrimoniu cultural poate fi utilizat în forme inovatoare şi moderne, ca resursă.

Creşterea atractivităţii zonelor montane, precum şi demonstrarea modalităților prin care noile instrumente şi practici pot să ajute în dezvoltarea unor noi modele de dezvoltare socio-economică sustenabilă, sunt de asemeni teme vizate.

„Populația din zona montană va trebui să exploateze mai bine întreaga valoare adăugată a patrimoniului cultural pentru a-l preschimba într-un motor pentru dezvoltarea viitoare a zonelor lor montane”, consideră organizatorii.

 

Programul Convenției europene a munților

În programul evenimentului, două zile sunt destinate prezentărilor în plen și discuțiilor pe secțiuni. Cu această ocazie, în foaierul Casei de Cultură „Platon Pardău” vor fi organizate 8 standuri, în care vor fi prezentate „pe viu” bune practici/ meșteșuguri ale câtorva dintre țările participante.

Miercuri, 26 septembrie, începând cu ora 14,00 pe strada Mihai Eminescu va avea loc o paradă a costumelor populare.

În ziua de 27 septembrie va avea loc un Grup de lucru pe Protocolul privind agricultura durabilă și dezvoltarea rurală din cadrul Convenţiei-cadru privind protecţia şi dezvoltarea durabilă a Carpaţilor (Convenția Carpatică).

Convenţia Europeană a Munţilor de la Vatra Dornei se va încheia cu o declarație finală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vatra Dornei, gazdă pentru Convenția Europeană a Munților.
 Vizualizări articol: 1262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vatra Dornei, gazdă pentru Convenția Europeană a Munților0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei