Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 173 (6883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Concluzii

A condus 2.000 de kilometri și a produs un accident mortal, la câțiva kilometri de casă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cercetările făcute de poliţişti în cazul accidentului grav care a avut loc miercuri după-amiază la Româneşti, în urma căruia un bărbat de 50 de ani şi-a pierdut viaţa, au dus la concluzia că evenimentul nefericit s-a produs din cauza oboselii acumulate de către un bărbat de 35 de ani, din Bălcăuţi, care se întorcea cu familia din Italia. Poliţiştii au ajuns la concluzia că, aflat la volanul unui autoturism Mercedes Clasa C înmatriculat în Italia şi după ce condusese mai bine de 2.000 de kilometri fără a se odihni, bărbatul a aţipit câteva fracţiuni de secundă, suficiente însă pentru a pierde controlul asupra direcţiei de deplasare a maşinii. Autoturismul a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu partea laterală stânga spate a unei autoutilitare conduse regulamentar de către un bărbat de 30 ani, din Ucraina. După coliziune, autoturismul condus de bărbatul de 35 de ani a lovit frontal autoturismul Mercedes Clasa A condus regulamentar tot din sens opus de Gelu Radovei, de 50 de ani, din municipiul Rădăuţi, pe care l-a proiectat în afara părţii carosabile, unde s-a răsturnat pe cupolă. În urma impactului, bărbatul de 50 de ani a intrat în stare de inconştienţă, acesta ajungând la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava în stop cardio-respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate, bărbatul nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul acestuia în jurul orei 17.05.

 

Starea de oboseală, cauza unor accidente produse după multe ore petrecute la volan

Somnolenţa la volan reprezintă o combinaţie periculoasă, efectele oboselii fiind comparate foarte des cu cele ale conducerii sub influenţa alcoolului. La fel ca alcoolul, somnolenţa încetineşte timpul de reacţie, scade gradul de conştientizare a mediului înconjurător, provoacă deficienţe în judecată şi creşte riscul de a fi implicat într-un accident. Comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, ne-a declarat: ”Oboseala se instalează cu precădere în două perioade ale zilei, respectiv între orele 2.00-2.59, când bioritmul şi vizibilitatea sunt reduse şi 15.00-15.59, când oboseala acumulată în timpul zilei are mare influenţă asupra capacităţii de conducere.

Este de ajuns o singură fracţiune de secundă, moment în care pot apărea aţipirea şi implicit pierderea controlului autovehiculului. De aceea, la primele semne de oboseală, stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii, trebuie să se întrerupă călătoria, să se parcheze maşina într-un loc sigur, iar cel de la volan să se odihnească până la refacerea totală a capacităţilor psiho-motorii necesare conducerii în siguranţă. Pentru a evita oboseala la volan, şoferii trebuie să conştientizeze nivelul de oboseală resimţit şi să nu-şi continue deplasarea decât după o pauză de odihnă, respectiv o scurtă repriză de somn de minimum 15 minute. Trebuie realizată planificarea judicioasă a traseelor care urmează să fie parcurse, etapizându-le de aşa manieră încât după minimum 100 km, să fie incluse opriri pentru odihnă. Este recomandată conducerea alternativă, în cazul existenţei unui şofer de schimb, astfel încât perioadele de conducere să poată alterna cu cele de odihnă. Este necesară evitarea conducerii autovehiculelor pentru o perioadă mai mare de 8 ore pe zi, trebuie alese rutele care să menţină trează atenţia, în detrimentul drumurilor plictisitoare de tipul autostrăzilor.”

 

Cercetările se efectuează în cadrul unui dosar penal deschis pe numele şoferului de 35 de ani

În urma coliziunii dintre cele trei maşini, cinci persoane aflate în autoturismele care au intrat frontal în coliziune au fost rănite şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Între ele s-au aflat şi doi copii de 12 ani, câte unul din fiecare autoturism, şoferul vinovat şi soţia acestuia, care au ajuns la spital pentru investigaţii de specialitate. Şoferii maşinii doar acroşate uşor şi al celei care a pătruns pe contrasens au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate acum în cadrul unui dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A condus 2.000 de kilometri și a produs un accident mortal, la câțiva kilometri de casă.
 Vizualizări articol: 5174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
A condus 2.000 de kilometri și a produs un accident mortal, la câțiva kilometri de casă4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei