Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 173 (6883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Lucrare

Manualul coordonat de o profesoară din județ, evaluat cu cel mai mare punctaj de Ministerul Educației

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Manualul de Educație tehnologică și aplicații practice, de clasa a VI-a, coordonat de profesoara Marinela Mocanu, din județul Suceava, va ajunge pe băncile elevilor din țară începând din toamna acestui an, acesta fiind aprobat și evaluat cu cel mai mare punctaj de Ministerul Educației Naționale.

Atractiv, cu ilustrații sugestive și un conținut prietenos, cu rubrici ajutătoare pentru a parcurge mai ușor lecțiile, manualul este structurat pe patru unități de lucru: Mediul construit, Rețele de utilități, Căi și mijloace de transport, Proiectarea și amenajarea spațiilor din locuință și școală, încheindu-se cu o recapitulare, evaluare finală și autoevaluare.

Rubricile „Știați că”, „Dicționar”, „Sfaturi utile”, „Portofoliu”, „Aplicații practice” vin în completarea conținutului lecțiilor.

Manualul mai poartă semnătura Magdei Dache și a Loredanei Irena Săndulescu şi are aproape 100 de pagini, fiind tipărit de Editura Didactică și Pedagogică.

Acesta poate fi accesat la https://manuale.edu.ro/manuale/Clasa%20a%20VI-a/Educatie%20tehnologica%20si%20aplicatii%20practice/EDP3/A555.pdf, iar în perioada 1 - 6 august poate fi consultat de cadrele didactice care vor să-l folosească la clasă.

„Proiectul de manual a avut cel mai mare punctaj dintre cele trei proiecte depuse. Evaluarea a fost făcută de o comisie a Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, structură a Ministerului Educației. A obținut 94,75 de puncte din 100 posibile.

A contat totul, conținutul care trebuie să corespundă cu programa școlară, aplicațiile practice, modelele de evaluări, metodele cât mai interactive. Ne-a ajutat foarte mult faptul că avem experiența de la catedră, cunoaștem copiii, pentru că acest manual trebuie să se adreseze tuturor elevilor, indiferent de mediul din care vin, de capacitățile lor”, a explicat Marinela Mocanu.

Cu o experiență la catedră din 1991, Marinela Mocanu predă în prezent la Școala Gimnazială ”Aurelian Stanciu” Salcea și la Școala Gimnazială „Cristofor Simionescu”Plopeni. Mai mult, aceasta este membră în comisia de specialitate a disciplinei din cadrul Ministerului Educației.

 

Al doilea manual de Educație tehnologică

Manualul de clasa a VI-a vine la un an de la tipărirea manualului de clasa a V-a de Educație tehnologică și aplicații practice, apărut la editura Aramis.

Manualul a avut aproximativ o treime din cota de piață, în condițiile în care oferta cuprindea șase manuale pentru această disciplină, pentru elevii de-a V-a.

„Feedbackurile au fost pozitive, manualul a fost apreciat. Acesta rămâne pe piață timp de patru ani, după care se încheie ciclul de valabilitate”, a completat Mocanu. Aceasta a mai adăugat că experiența în realizarea manualului de a V-a a fost constructivă pentru elaborarea manualului din acest an.

De asemenea, aceasta a mai realizat un caiet de lucru, pentru elevii de clasa a V-a, care este pe piață de anul trecut, în lucru fiind și un auxiliar pentru clasa a VI-a.

Educația tehnologică este disciplină parte a trunchiului comun, cu o oră pe săptămână la clasele de gimnaziu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manualul coordonat de o profesoară din județ, evaluat cu cel mai mare punctaj de Ministerul Educației.
 Vizualizări articol: 3579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Manualul coordonat de o profesoară din județ, evaluat cu cel mai mare punctaj de Ministerul Educației4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei