Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 173 (6883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înţelegere

Alianţă politică între PNL şi PSD la Mitocu Dragomirnei pentru schimbarea din funcţie a viceprimarului PMP al comunei, Radu Reziuc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedinţii organizaţiilor PNL şi PSD din Mitocu Dragomirnei au încheiat, în mod oficial, o alianţă politică la nivel local, cu scopul de a-l schimba din funcţie pe viceprimarul PMP al comunei, Radu Reziuc. În baza acestui protocol, în şedinţa Consiliului Local Mitocu Dragomirnei de astăzi, 3 august a.c., va fi supus deja aprobării un proiect de hotărâre pentru schimbarea din funcţie a viceprimarului Radu Reziuc.

După semnarea protocolului, liderul Organizaţiei Judeţene Suceava a PMP, Marian Andronache, a declarat că a aflat cu surprindere de existenţa acestei înţelegeri între două formaţiuni politice la nivelul comunei Mitocu Dragomirnei, respectiv Organizaţia PSD Mitocu Dragomirnei, reprezentată de preşedintele Toader Răţoi, şi Organizaţia PNL Mitocu Dragomirnei, reprezentată de preşedintele Dănuţ Solcan. Marian Andronache transmite că cei doi preşedinţi de organizaţii locale înştiinţează Primăria comunei Mitocu Dragomirnei, condusă de primarul PNL Dănuţ Solcan, de constituirea unei alianţe politice PSD-PNL în vederea schimbării viceprimarului PMP, Radu Reziuc. „Aceasta în contextul în care, cu doar două săptămâni în urmă, dl Toader Răţoi i-a dat asigurări dlui Radu Reziuc că la Mitoc majoritatea anti-Solcan funcţionează. Este cunoscut în comună faptul că Radu Reziuc a devenit un concurent foarte serios pentru actualul primar prin implicarea lui continuă şi susţinută în multe acţiuni de curăţenie şi înfrumuseţare, activităţi culturale, de promovare a localităţii etc. şi era o chestiune de timp până la următoarea tentativă de schimbare a acestuia”, a declarat Andronache.

El a arătat că indiferent de ce se va întâmpla în şedinţa Consiliului Local al comunei Mitocu Dragomirnei din data de 3 august 2018, care are pe ordinea de zi proiectul de hotărâre pentru schimbarea din funcţie a viceprimarului, singurul câştigător al acestei lupte politice va fi Radu Reziuc, preşedintele Organizaţiei PMP Mitocu Dragomirnei, care este sprijinit necondiţionat de Organizaţia Judeţeană PMP Suceava, întrucât în doi ani de mandat de viceprimar a demonstrat că ştie ce are de făcut pentru a schimba în bine imaginea acestei localităţi.

„Rog pe cei doi preşedinţi de organizaţii judeţene, domnul Gheorghe Flutur – PNL şi domnul Ioan Stan – PSD, să spună public dacă au cunoştinţă de faptul că la Mitocu Dragomirnei USL-ul s-a reactivat şi dacă au girat acest protocol sau nu”, a încheiat Andronache.

 

Radu Reziuc: În continuare o să-mi văd de treabă pentru că la Mitoc este multă treabă de făcut

Viceprimarul comunei Mitocu Dragomirnei, Radu Reziuc, a spus că la rândul său a constatat cu neplăcută surprindere faptul că „primarul PNL (PDL) din Mitocu Dragomirnei încearcă încă o dată schimbarea mea din funcţia de viceprimar. Consider ca acest demers este total nejustificat şi imoral, deoarece mi-am făcut datoria faţă de comună şi locuitorii ei. Iar oamenii din Mitoc ştiu asta”.

Radu Reziuc mizează pe „înţelepciunea colegilor consilieri de la PSD”, exprimându-şi convingerea că nu vor cădea „în plasa întinsă cu făţărnicie de actualul primar”. „Sunt la fel de convins ca acest aşa-zis protocol este doar un petic de hârtie împotriva oricărei logici şi raţiuni. O aşa-zisă coaliţie PNL-PSD este total împotriva firii. În continuare o să-mi văd de treabă, pentru că la Mitoc este multă treabă de făcut”, a încheiat Radu Reziuc.

 

Ioan Stan spune că e o decizie locală, luată spre binele comunei, Gheorghe Flutur nu a comentat situaţia

Contactat telefonic, preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că protocolul între cele două organizaţii PSD şi PNL din Mitocu Dragomirnei a fost încheiat pentru binele şi dezvoltarea comunei. „Am lăsat la latitudinea organizaţiei locale a PSD să ia decizia cuvenită în cadrul Consiliului Local, spre binele comunei. Acolo aveam semnale de mai bine de un an că lucrurile nu merg în bine. Este o chestiune locală pentru a debloca o situaţie conflictuală existentă între primar şi viceprimar. Nu ar fi normal ca din mândria noastră să frânăm dezvoltarea unei comune”, a spus Ioan Stan. În ceea ce-l priveşte pe liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, acesta nu a vrut să comenteze situaţia de la Mitocu Dragomirnei.

Trebuie spus că în protocolul încheiat între organizaţiile PNL şi PSD din Mitocu Dragomirnei, transmis în mod oficial către primăria acestei comune, se precizează că alianţa politică a fost încheiată pentru „punerea în aplicare a tuturor proiectelor necesare în interesul comunităţii, proiecte care vor fi iniţiate de ambele grupuri”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alianţă politică între PNL şi PSD la Mitocu Dragomirnei pentru schimbarea din funcţie a viceprimarului PMP al comunei, Radu Reziuc.
 Vizualizări articol: 1418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alianţă politică între PNL şi PSD la Mitocu Dragomirnei pentru schimbarea din funcţie a viceprimarului PMP al comunei, Radu Reziuc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei