Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 173 (6883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Centralizare

Inundaţiile din 16-31 iulie au produs pagube de aproape 98 de milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Evaluarea pagubelor produse în urma inundaţiilor din perioada 16-31 iulie a.c., înregistrate în judeţul Suceava, arată că valoarea totală a acestora a ajuns la aproape 98 de milioane de lei.

Raportul sinteză privind evaluarea pagubelor produse a fost aprobat, ieri, în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, convocat de prefectul Mirela Adomnicăi.

Potrivit raportului prezentat de directorul SGA Suceava, Daniel Drăgoi, au suferit pagube în infrastructură 54 de unităţi teritorial-administrative, cu 117 localităţi, valoarea totală a distrugerilor evaluate fiind estimată la 97,899 de milioane de lei. 

Numai valoarea celor 7 lucrări hidrotehnice ale SGA - regularizări şi amenajări de râuri, îndiguiri, apărare şi consolidare de maluri se ridică la 49,638 de milioane de lei. Inundaţiile din 16-31 iulie a.c. au afectat trei case, peste 127 km de drum judeţean, drumuri comunale pe o lungime de circa 178 de km, 82,4 km de reţea stradală, 135 de podeţe, 22 de punţi şi aproximativ 11 km apărări de mal. 

După centralizarea evaluării pagubelor la nivel naţional vor fi solicitate sume pentru acordarea de despăgubiri, din Fondul de solidaritate al UE.

“Având în vedere şi alunecările de teren care ne-au fost semnalate la Broşteni, Izvoarele Sucevei şi la Ilişeşti, probleme a căror complexitate determină o altă evaluare decât cea făcută până acum, de către aceste comisii interinstituţionale, ne-am propus ca, de săptămâna viitoare, să găsim o soluţie - implicând inclusiv UAT-urile, pentru o sursă de finanţare în vederea expertizării alunecărilor de teren şi pentru rezolvarea acestor probleme”, a precizat prefectul Adomnicăi.

La nivelul Instituţiei Prefectului se centralizează în continuare rapoartele operative transmise de primării, iar comisiile interinstituţionale merg în teren pentru alte evaluări. Odată cu retragerea apelor se produc eroziuni şi surpări de maluri, astfel încât situaţia evaluării pagubelor este dinamică. 

Toate pagubele ce vor fi centralizate şi evaluate, la final, vor constitui obiectul unui nou proiect de Hotărâre de Guvern, prin care se vor solicita Guvernului alte sume.

În perioada 16-31 iulie, judeţul Suceava s-a aflat sub efectul mai multor atenţionări şi avertizări cod galben de fenomene meteo periculoase. Totodată, au fost trei atenţionări şi şapte avertizări cod portocaliu de fenomene meteo periculoase.

Menţionăm că la întrunirea de ieri a CJSU, prefectul Adomnicăi a adresat mulţumiri “tuturor colegilor care s-au implicat, în mod direct, dar şi celor care au gestionat, de la nivelul instituţiilor pe care le  conduc, o situaţia de excepţie”. De asemenea, prefectul a apreciat că intervenţia SGA-ului la digurile afectate, în această perioadă, a fost “cât se poate de operativă şi eficientă”, limitând pagubele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inundaţiile din 16-31 iulie au produs pagube de aproape 98 de milioane de lei.
 Vizualizări articol: 1090 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inundaţiile din 16-31 iulie au produs pagube de aproape 98 de milioane de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei