Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 173 (6883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inconştienţă

Şoferi pericol public, băuţi, fără permis şi urmăriţi în trafic de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Marginea au fost nevoiţi să intervină, în mai puţin de 24 de ore, în două cazuri în care şoferi băuţi şi fără a deţine permis de conducere au fost urmăriţi în trafic cu autospecialele de poliţie, după ce nu au oprit la semnalul regulamentar. În urma cercetărilor întreprinse, cei doi infractori s-au ales cu dosare penale şi au ajuns în spatele gratiilor, pentru 24 de ore. Grav este că unul dintre aceştia îşi transporta cu autoturismul fiul de numai 10 ani, punându-i şi acestuia viaţa în pericol.

 

Băut zdravăn şi fără permis, şi-a luat copilul de 10 ani la o plimbare cu maşina

Primul caz întâlnit de poliţişti s-a petrecut miercuri dimineaţă, în jurul orei 08.00, când poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Marginea au primit informaţia conform căreia un bărbat de 41 de ani, din Frătăuţii Vechi, a urcat la volanul unui autoturism neînmatriculat, neavând permis de conducere şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, luându-l şi pe copilul său în vârstă de 10 ani, împreună cu care s-a deplasat spre comuna Dorneşti.Patrula de siguranţă publică s-a deplasat la Dorneşti, unde pe un drum comunal dintre Dorneşti şi Măneuţi a observat autoturismul ieşind din localitate.

Poliţiştii au făcut semnale regulamentare de oprire autoturismului care nu avea aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare, însă conducătorul auto nu s-a conformat şi a continuat drumul. Poliţiştii au trecut la urmărirea acestuia cu semnalele acustice şi luminoase, pe o distanţă de circa 2 km, maşina fiind blocată în cele din urmă pe un drum din satul Măneuţi.În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul de 41 de ani nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nici o categorie auto.Totodată s-a constatat că autoturismul nu figurează ca fiind înmatriculat în România şi nici nu au fost emise autorizaţii de circulaţie provizorie pentru el. Pentru că mirosea puternic a alcool, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Pe numele său a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, el fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând a fi prezentat în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, pentru luarea unei măsuri restrictive.

 

I-a încredinţat maşina soţului, deşi ştia că acesta nu are permis de conducere          

Un al doilea caz de infracţionalitate rutieră a fost depistat de poliţiştii aceleiaşi secţii de poliţie în noaptea care a urmat. În jurul orei 00.20, o patrulă de siguranţă publică a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe DJ 178,  prin comuna Volovăţ.Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a conformat dispoziţiilor de oprire şi a mărit viteza de deplasare, poliţiştii au plecat în urmărirea acestuia, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie.După circa 1 km, conducătorul auto a pătruns pe un drum comunal, a stins luminile şi a continuat deplasarea în mare viteză, încercând să scape de echipajul de poliţie. Poliţiştii au continuat cursa pe urmele sale şi la aproximativ 1,5 km de intersecţia cu DJ 178 au reuşit blocarea acestuia.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 31 de ani, localnic, carenu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.Întrucât mirosea a alcool, şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Verificările făcute au arătat faptul că autoturismul i-a fost încredinţat de către soţia sa, aceasta ştiind faptul că soţul său nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu deţine permis de conducere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferi pericol public, băuţi, fără permis şi urmăriţi în trafic de poliţişti.
 Vizualizări articol: 1288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şoferi pericol public, băuţi, fără permis şi urmăriţi în trafic de poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei