Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 148 (6858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Medie maximă

Singura elevă din judeţ cu 10 la examenul de bacalaureat îşi va continua studiile în Londra

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Andra Tofan, absolventă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, şefa promoţiei 2018, a obţinut calificativul maxim la toate probele examenului de bacalaureat din acest an. Andra Tofan a fost elevă la clasa de matematică - informatică germană, aceasta susţinând examenul maturităţii la Limba română, Matematică şi Fizică.

Tânăra îşi va continua studiile la Queen Mary University din Londra, unde vrea să se pregătească în dreptul englez şi european.

”Programul este unul foarte atrăgător pentru mine pentru că în anul III voi putea să studiez la o universitate parteneră instituţiei, din cadrul Uniunii Europene, asta înseamnă ori în Danemarca, Spania, Germania, unde îmi voi dori la acel moment”, mărturiseşte Andra.

Dintre motivele care au determinat-o să studieze peste hotare, tânăra nominalizează incertitudinile legislative create de către parlamentari.

„Modificare perpetuă a legilor justiţiei au dus la o degradare a dreptului în ţara noastră”, în opinia adolescentei.

Absolventa se descrie ca fiind o persoanăambiţioasă, căreia îi place să se bucure de viaţă, să călătorească, să citească şi care încearcă în fiecare zi să devină o versiune mai bună a propriei persoane.

La probele examenului maturităţii nu a avut emoţii aproape deloc fiind obişnuită cu atmosfera evaluărilor, datorită participărilor în cadrul mai multor concursuri şi olimpiade.

„Din punct de vedere al subiectelor, nu am observat ceva extraordinar de greu, imposibil de rezolvat, dar la matematică şi fizică au fost ceva exerciţii unde, desigur, a trebuit să mă concentrez mai mult, nu a fost o rezolvare imediată. Pot să zic că m-am pregătit încă de la începutul clasei a IX-a şi mulţumesc profesorilor de la clasă, profesori care m-au provocat permanent şi care m-au determinat să mă ambiţionez zi de zi, câteodată fără să-mi dau seama”, a povestit Andra, aceasta nominalizându-le pe profesoarele care au pregătit-o pentru disciplinele de la bacalaureat - Gabriela Ilisei, Gabriela Bedrulea şi Anca Greculeac.

 

Mesaj pentru liceeni

Andra este poate cea mai îndreptăţită să transmită un îndemn liceenilor care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat.

Încrederea în propriile abilităţi, organizarea, stăpânirea de sine sunt ingredientele care contribuie semnificativ la obţinerea unui rezultat bun.

„Trebuie să ai încredere în tine şi să te gândeşti că ai muncit atât de mult pentru un examen de trei ore, să te aduni, să pui lucrurile cap la cap, să fii încrezător”, mărturiseşte adolescenta.

Cât priveşte colegiul pe care tocmai l-a absolvit, Andra spune că „Petru Rareş” i-a oferit cadrul propice pentru a se dezvolta permanent, profesorii, colegii şi directoarele şcolii ajutând-o să-şi exploateze potenţialul la maximum.

 

Primii în clasament

În ierarhia mediilor de la nivel judeţean mai figurează patru medii între 9,90 şi 9,99 ale unor absolvenţi de la Colegiul „Ştefan cel Mare” Suceava, Liceul Teoretic „Ion Luca” Suceava, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava şi Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

150 de medii aparţin intervalului 9,5-9,99, iar între 9 şi 9,99 sunt 654 de medii.

Rezultatele complete ale examenului de bacalaureat 2018 pot fi accesate la www.bacalaureat.edu.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Singura elevă din judeţ cu 10 la examenul de bacalaureat îşi va continua studiile în Londra.
 Vizualizări articol: 2193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Singura elevă din judeţ cu 10 la examenul de bacalaureat îşi va continua studiile în Londra5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei