Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 148 (6858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Se mai şi apără

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Străvechea zicere conform căreia penalty-urile nu se apără, ci doar se ratează, era la putere încă din vremea când jucam şi eu fotbal adevărat, cu crampoane. Adică în anii '60 - '70. Am apucat să joc şi cu minge din piele, cu şiret, care când plouă devenea grea cât una medicinală. Am şi ratat un penalty în condiţii absolut jenante, când din cauza greutăţii mingii era să mă şi accidentez, lovitura mea ducând mingea spre poartă cumva târâş, nu prin aer, cum intenţionasem, ci la sol! Atunci da, e clar că penalty-ul se rata. Am avut, altă dată, şi o execuţie tehnică, la firul ierbii, numai că şiretul a deviat mingea de pe traiectoria iniţială şi s-a dus în bară. Asta a fost pe vreme bună, cu terenul uscat toacă. Cu prilejul loviturilor de departajare, dar şi al penalty-urilor adevărate, din timpul normal de joc, de la actualul Campionat Mondial, mi-am dat seama că adevărul ăla străvechi nu mai e deloc valabil. Chiar nu mai e un adevăr. Iar asta deoarece condiţiile alea ideale la care făcea trimitere, conform unor studii de fizică şi de matematică (niciodată atribuite vreunui cercetător adevărat, cu nume, sau vreunei instituţii legale, vreo universitate, ceva...) după care o minge şutată cu putere şi precis se duce în aţe mai repede decât poate reacţiona un portar cu reflexe perfecte şi extrem de rapid, nu se pot îndeplini niciodată. Zicerea asta de fapt stupidă vorbeşte despre roboţi, nu despre oameni cu oase, carne, piele şi mai ales cu nervi care, desigur, nu sunt din oţel pur! Păi cum să tragi mereu ca Superman, iar ăla din poartă să zboare ca Batman!? Am văzut în cel puţin trei rânduri portari apărând şuturi care tindeau către perfecţiune. Aşa cum a fost cel al Angliei, Pickford, la loviturile de departajare, la cea executată de Bacca, ori Akinfeev care a trimis Spania acasă cam de unul singur. A apărat atât de bine încât americanii (experţi pe problemă, nu?, pentru detalii căutaţi fişa domnului ciclist Lance Armstrong!), oarecum în virtutea tradiţiei, au cerut ca FIFA să facă nişte controale antidoping echipei Rusiei cum nu s-au mai făcut vreodată! Dincolo de faptul că oricum nu s-ar găsi nimic, asta tot n-ar schimba datele problemei: în ziua de azi, cu sau fără doping, penalty-urile se mai şi apără, nu doar se ratează.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se mai şi apără.
 Vizualizări articol: 1251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Se mai şi apără3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei