Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 148 (6858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni

Două magazine din zona Frasin, închise de DSP pentru 6 luni deoarece nu aveau apă curentă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două magazine din mediul rural din zona Frasin vor sta cu lacăt pe uşă vreme de 6 luni, şi asta deoarece inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au dispus suspendarea activităţii din cauza lipsei apei curente reci şi calde.

Sancţiunile au fost aplicate în cadrul celor aproape 800 de controale efectuate de DSP în cursul lunii iunie, atât în domeniul aliment, cât şi non-aliment.

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, a declarat, marţi, în conferinţă de presă, că în domeniul non-aliment au fost 520 de controale, dintre care două la staţii de apă, 12 la unităţi de turism, 37 de controale în domeniul mediului, respectiv 8 controale în urma unor sesizări referitoare la zonele de locuit, 22 de controale la farmacii, unul la un depozit de materiale de construcţii şi două la spălătorii auto. Au mai fost controlate un cămin cultural şi trei magazine cu haine second-hand.

Alte 94 de controale au vizat produsele din tutun, 4 au fost la unităţi de medicina muncii din Rădăuţi şi Fălticeni, 56 de controale în domeniul produselor cosmetice, din care 47 la unităţi de desfacere şi 9 la saloane de înfrumuseţare, 142 de controale au vizat produsele biocide, fiind verificate unităţi sanitare, unităţi de turism etc. 20 de controale s-au efectuat la unităţi de învăţământ, din care două la Marginea, trei la Rădăuţi şi 15 la Fălticeni, alte 73 de controale au fost la cabinete medicale, din care 7 la cabinete de medicină primară, 6 la cabinete de specialitate, 42 în cabinete de medicină dentară şi 18 controale la unităţi medico-sociale pentru persoane vârstnice, acestea din urmă împreună cu reprezentanţi ai Prefecturii.

 

Lipsa cursurilor de igienă la angajaţii din domeniul alimentar se sancţionează cu amendă

Au mai fost verificate 8 spitale şi Centrul de Transfuzii Sanguine Suceava, iar 70 de controale au fost în domeniul deşeurilor periculoase.

În domeniul aliment, dr. Sădean a declarat că s-au realizat 278 de controale, dintre care unul la producătorii primari, 9 la producători şi ambalatori, un control la distribuitori şi transportatori, 166 la retaileri, iar în sectorul servicii au fost realizate 95 de controale. Şase controale au fost la laboratoare de cofetărie şi patiserie.

În urma verificărilor, inspectorii sanitari au aplicat 8 amenzi în valoare de 5.600 de lei unor retaileri, printre deficienţele constatate numărându-se lipsa cursurilor de igienă sau lipsa termogramelor. Un magazin din mediul urban a fost sancţionat pentru neefectuarea lucrărilor de igienizare, iar cele două magazine mixte din zona Frasin, amintite anterior, au activitatea suspendată pe o perioadă de şase luni.

Două amenzi în valoare de 2.000 de lei au fost aplicate la două unităţi de alimentaţie publică pentru lipsa cursurilor de igienă a personalului angajat şi pentru neefectuarea operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie.

Dr. Sădean a mai spus că în perioada Zilelor Sucevei au fost efectuate şi 18 acţiuni tematice de control la comercianţii ambulanţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două magazine din zona Frasin, închise de DSP pentru 6 luni deoarece nu aveau apă curentă.
 Vizualizări articol: 1356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două magazine din zona Frasin, închise de DSP pentru 6 luni deoarece nu aveau apă curentă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei