Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 139 (6849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Strategia Opoziției

Orban a anunțat la Suceava negocieri „la bucată” cu parlamentarii PSD și ALDE pentru căderea Guvernului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, ieri, la Suceava că pentru susținerea moțiunii de cenzură intitulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!", care va fi dezbătută miercuri, poartă negocieri cu toate grupurile politice din Parlament, în afară de PSD și ALDE, iar cu parlamentari din majoritatea parlamentară negocierile sunt „individuale”. În privința UDMR, liderul liberal a afirmat că nu i se pare corect „să stea alături de Liviu Dragnea, să-i acorde un cec în alb”, ci ar trebui să se poziționeze alături de opoziție, cu atât mai mult cu cât liderii UDMR ar fi fost avertizați și de Partidul Popular European „că locul lor nu este alături de PSD”.

„Obiectivul nostru fundamental este să salvăm România de acest clan, de acest grup de ocupație, de această camarilă din jurul lui Dragnea. Vrem să dăm jos guvernul acesta de analfabeți funcțional”, a declarat Orban, subliniind că PNL este pregătit să-și asume răspunderea guvernării. Întrebat care ar fi arhitectura Cabinetului care ar înlocui, eventual, actualul Guvern, Orban a răspuns că „va fi rezultatul negocierilor”.

Pentru parlamentarii din actuala coaliție majoritară, mesajul președintelui PNL este că prin votul dat în favoarea moțiunii de cenzură ar câștiga în fața opiniei publice și a propriului electorat, care i-a trimis în Parlament să pună în practică un program de guvernare și nu „să facă un grup de susținere a unui infractor” și să ajute la păstrarea „unui regim toxic”.

 

Orban a participat și la manifestările prilejuite de Zilele Sucevei

La întrebarea ce oferă PNL parlamentarilor puterii, la negocierile pentru voturi în favoarea moțiunii de cenzură, răspunsul lui Ludovic Orban a fost: „șansa de a fi corecți față de România și față de cei care le-au dat votul la alegeri”.

Orban a reafirmat susținerea PNL pentru o nouă candidatură a președintelui Klaus Iohannis la Președinția României. El și-a arătat disponibilitatea de colaborare cu toate formațiunile politice din opoziție „în atitudinile pe care le considerăm normale și firești”, precum și pentru susținerea protestelor de stradă „pașnice și civilizate” împotriva PSD.

Ludovic Orban s-a aflat, ieri, la Suceava pentru a se întâlni cu aleșii locali ai PNL și pentru a participa la manifestările prilejuite de sărbătoarea Zilele Orașului. Printre evenimentele la care a fost prezent a fost și deschiderea celei de-a doua ediții a Programului Ștefanian, care a debutat cu o slujbă de pomenire a Domnilor Moldovei, în capela Cetății de Scaun a Sucevei. Slujba a fost oficiată de preoții Gabriel Herea, Gheorghe Moroșanu, Teodor Brădățanu, Cristi Lăzăreanu, Viorel Ilișoi și Silvestru Țurcă. Alături de Ludovic Orban au stat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, primarul de Suceava, Ion Lungu, și parlamentarii liberali Angelica Fădor și Dumitru Mihalescul. În prima parte a zilei au fost prezenți și deputații Ioan Balan și Bogdan Gheorghiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban a anunțat la Suceava negocieri „la bucată” cu parlamentarii PSD și ALDE pentru căderea Guvernului.
 Vizualizări articol: 1626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Orban a anunțat la Suceava negocieri „la bucată” cu parlamentarii PSD și ALDE pentru căderea Guvernului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei