Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 139 (6849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lăudabil

Polițiștii organizează și în acest an tabere de vară pentru copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu mai mulți parteneri, organizează și în acest an tabere și școli de vară pentru copii. Taberele au tematică preventivă, iar beneficiarii vor fi peste 300 de copii din mediul urban și rural. Ideea acestor tabere este de a organiza întâlniri cu copiii și de a-i angrena în activități cultural-educative și sportive, care să le facă plăcere și care să aibă și o importantă latură preventivă.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul poliției județene, a explicat:

„Analizând fenomenul delincvenţei juvenile pot fi identificaţi mai mulţi factori determinanţi sau favorizanţi, printre care sporirea tentaţiilor şi diminuarea controlului social,  monotonia şi degradarea cadrului de viaţă, probleme de familie, pierderea identităţii sau a reperelor morale, absenţa spiritului de solidaritate, efectul nociv al violenţei vehiculate de mijloacele de informare în masă. Aceste tabere vizează informarea tinerilor asupra riscurilor adoptării unor comportamente de tip delictual".

O primă tabără pentru copii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani a fost organizată în perioada 18 – 23 iunie. Beneficiarii taberei au fost 20 de copii din județele Suceava și Botoșani, care au obţinut rezultate bune la învăţătură în anul şcolar precedent şi nu au acumulat absenţe de la cursuri.

Tabăra de vară a fost organizată cu sprijinul Mănăstirii Vorona din județul Botoșani.

În cadrul taberei de vară au fost organizate zilnic ateliere şi workshopuri cu tematică preventivă cu participarea poliţiştilor. Au  fost proiectate filme educative pe linia prevenirii dispariţiilor de minori, a pornografiei infantile pe internet, dar şi pe linie de siguranţă rutieră.

Următoarea tabără va avea loc în comuna suceveană Fundu Moldovei.

Aceste acțiuni ale poliției se desfășoară cu implicarea unui partener tradițional, Brian Douglas, un englez care a făcut din voluntariat scopul vieții și este mereu alături de polițiștii suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii organizează și în acest an tabere de vară pentru copii.
 Vizualizări articol: 1718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii organizează și în acest an tabere de vară pentru copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei