Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 91 (6801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Transparenţă

Mitul potrivit căruia primarul din Bosanci nu şi-a ridicat indemnizaţia de conducere, spulberat cu acte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În comuna Bosanci s-a dorit formarea unui mit potrivit căruia primarul Neculai Miron ar fi un filantrop care munceşte benevol pentru binele comunităţii. Viceprimarul Aleodor Nechifor are la mână un document care dovedeşte că de fapt şi de drept lucrurile stau cu totul altfel.

În baza Legii 544/2001 cu privire la liberul acces la informaţiile cu caracter public, Aleodor Nechifor s-a adresat Primăriei Bosanci, iar răspunsul a fost fără echivoc.

„Primarul comunei Bosanci, domnul Neculai Miron, a ridicat de la casieria instituţiei toate drepturile salariale cuvenite de la începutul mandatului şi până în prezent. Primarul comunei Bosanci, domnul Neculai Miron, nu a făcut donaţii către UAT Bosanci”, se arată în răspunsul oficial al reprezentanţilor Primăriei Bosanci.

Totul a plecat de la faptul că primarul Neculai Miron s-a lăudat în presă că şi-a donat salariul, cu care a cumpărat pâini pentru persoanele nevoiaşe, dar şi cel puţin unui funcţionar al Primăriei Bosanci. În acelaşi răspuns se mai arată că primarul Neculai Miron a încasat toate sumele cuvenite pentru deplasările în ţară.

„Pentru o transparenţă totală, oamenii din comuna Bosanci nu doar că au dreptul, dar trebuie să ştie cum s-au cheltuit banii din bugetul local, iar actele oficiale spun totul”, a arătat viceprimarul Aleodor Nechifor.

Acesta a ţinut să arunce în aer o altă dezinformare a primarului Neculai Miron, care a susţinut că o parte dintre consilierii locali au trântit „proiecte unul după altul”.

În realitate, în aproape doi ani care s-au scurs de la începutul acestui mandat, Neculai Miron a iniţiat 81 de proiecte de hotărâri de Consiliu Local, din care doar două nu au trecut.

„Deoarece nu am primit din partea primarului atribuţiuni de serviciu scrise (fişa de post), toate activităţile au fost la iniţiativa mea, fără a avea un sprijin real din partea primarului, acesta angajându-şi un consilier personal căruia i-au fost transferate, împotriva legii, activităţile de viceprimar. Chiar şi aşa, pentru bunul mers al activităţii din comună, proiectele care au vizat dezvoltarea au fost analizate pertinent, iar în marea lor majoritate au fost adoptate cu votul consilierilor PSD şi PNL. Orice om de bună credinţă poate observa că nu am frânat activitatea din Bosanci, ba, mai mult, am încercat să dăm dovadă de înţelepciune pentru a nu intra în clinciuri cu primarul şi oamenii acestuia. Dezinformările aruncate pe piaţă de domnul primar sunt însă de neacceptat şi de aceea ori de câte ori este cazul vom prezenta şi punctele care doresc a fi ascunse”, a arătat Aleodor Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitul potrivit căruia primarul din Bosanci nu şi-a ridicat indemnizaţia de conducere, spulberat cu acte.
 Vizualizări articol: 6136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 7 voturi
Mitul potrivit căruia primarul din Bosanci nu şi-a ridicat indemnizaţia de conducere, spulberat cu acte2.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai aleodore.... trimis de
(24 apr 2018, 11:23:51
....cred ca ai treaba acasa si te retinem noi?Stiu parintii tai ca umbli aiurea pe net sau contactezi saracii reporteri care habar nu au sau nici macar nu verifica informatiile azvirlite pe net? Mergi si pune barabule in tarna ca virgula crede ma nu i de tine primaria si mai mult nu ca incurci da si pui beten roate la tot ce miscan tara asta (miroase a pui de comunistadica psdist).Habar nu am ceculoare politica ai da dupa cum umbli prin sat si dai indicatii pretioase cum sa lucre oamenii tu umblind la camasa alba si ochelarii fumurii am dreptu sa te trimit la dat ciubaru la vaca sau la pascut ca imasui verde.Peace.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei