Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 91 (6801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tot mai multe

Poliţia Rutieră are deja trei radare pistol cu care acţionează în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii rutieri au în dotare de câteva zile un al treilea radar pistol, aparatul fiind achiziţionat de Primăria municipiului Fălticeni. Radarul pistol a costat 74.000 de lei, cu toate omologările şi autorizările necesare. Radarul a fost achiziţionat prin licitaţie în sistemul electronic naţional, iar Primăria municipiului Fălticeni l-a cedat în comodat poliţiei rutiere. Acesta este folosit în zona Fălticeni, pe raza municipiului, dar acoperă şi o porţiune importantă a E 85, până la limita cu judeţul Iaşi, dar şi DN 2E Fălticeni-Cornu Luncii-Păltinoasa, un drum de calitate bună, unde se circulă cu viteze foarte mari, pe care au avut loc foarte multe accidente grave din cauza vitezei.

 

Radarele pistol care acţionează în Suceava

Poliţiştii rutieri din judeţ mai au în dotare un radar pistol achiziţionat de Primăria Dumbrăveni, care a fost prima autoritate locală care a intrat în parteneriat cu Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava. Acesta este folosit în principal pe DN 29, care leagă Suceava de Botoşani.

La cele două radare achiziţionate de primării se adaugă primul radar pistol, care aparţine Inspectoratului General al Poliţiei Române şi care este în dotarea Serviciului Rutier Suceava de mai multă vreme.

 

Poliţia Rutieră Suceava ar mai putea avea încă trei radare 

Pentru şoferii care obişnuiesc să circule cu viteză, veştile proaste nu se opresc aici.

Și Primăria Suceava, prin Consiliul Local, a aprobat achiziţionarea a două radare pistol. Acestea se află în fază de achiziţie prin licitaţie publică. Cu alte cuvinte, este o chestiune de timp până când poliţia rutieră va avea în dotare încă două noi radare pistol, care vor fi folosite de Biroul Rutier Suceava al Poliţiei municipiului Suceava. Asta înseamnă că aparatele de măsurare ale vitezei vor fi utilizate în municipiul Suceava şi în localităţile limitrofe. 

Poliţia Rutieră a înaintat o solicitare pentru achiziţionarea unui radar pistol şi către Primăria municipiului Rădăuţi. Aici este vorba deocamdată de o propunere.

Primarul Nistor Tătar ne-a declarat, ieri, că propunerea poliţiei va fi discutată în şedinţa de Consiliu Local din această săptămână, iar el este de acord de principiu cu propunerea.

Un radar performant, cu rază mare de acţiune, pare a fi mai necesar ca oriunde în zona Rădăuţi-Vicov, cu o medie ridicată de accidente rutiere şi cu foarte mulţi şoferi pericol public, fapt demonstrat aproape zilnic de nota de presă a poliţiei judeţene. 

 

Radarele pistol, afacere sau prevenţie?

Primarii şi consilierii locali au devenit interesaţi de aceste achiziţii de radare şi pentru că legislaţia a fost modificată şi permite ca amenzile să se întoarcă la bugetele locale, pentru a se recupera investiţia şi chiar a se obţine ulterior profit.

La nivel declarativ, toată lumea spune că radarele nu sunt cumpărate pentru bani, ci pentru a se reduce numărul de accidente rutiere.

 

Argumentul suprem al poliţiştilor: în Suceava se moare cel mai mult în accidente rutiere

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Suceava cred că au şanse mai mari de a reduce numărul de accidente grave care au loc în judeţ, cu cât au mai multe radare în dotare.

Judeţul Suceava s-a aflat, atât în 2016, cât şi în 2017, în fruntea listei, la nivel naţional, în ceea ce priveşte persoanele decedate în accidente rutiere. 105 oameni au murit în accidente în 2016 şi doar cu unul mai puţin în anul 2017.

Viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum (în curbe, carosabil umed etc.) este identificată ca principala cauză a accidentelor grave care au loc în judeţul Suceava.

Adevărat este şi că sunt multe accidente provocate de traversările neregulamentare ale pietonilor ori de către bicicliştii imprudenţi.

În timp ce poliţiştii susţin că orice prezenţă în trafic reduce riscul de accidente, cu atât mai mult cu un radar, contestatarii se declară exasperaţi că se fac investiţii în radare, însă nu şi în modernizarea infrastructurii. În mod cert, un număr important de accidente au loc şi din cauza drumurilor de proastă calitate, înguste şi fără trotuare.

Aceste radare cu laser, tip pistol, sunt cele mai performante aparate de măsurare a vitezei, cu o rază de acţiune de peste 1.200 de metri. Marele avantaj este că aparatul „pistol” nu trebuie montat pe o maşină, astfel că este foarte uşor de folosit şi de mutat dintr-un loc în altul. Există o propunere legislativă pentru ca aceste radare pistol să nu poată fi folosite decât în imediata apropiere a unei maşini de poliţie, maximum 5 metri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Rutieră are deja trei radare pistol cu care acţionează în judeţ.
 Vizualizări articol: 4699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Poliţia Rutieră are deja trei radare pistol cu care acţionează în judeţ3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unde ajung banii din amenzi trimis de
(24 apr 2018, 16:24:49
„Potrivit Deciziei Comisiei Centrale Fiscale nr. 3/2014 aprobată prin Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 1234/2014, pentru sumele încasate cu titlu de amenzi contravenţionale se întâlnesc două situaţii. În primul caz, atunci când sumele au fost încasate înainte de data începerii executării silite, amenda încasată ajunge venit la bugetul local la care s-a efectuat plata de către contravenient. Dar când sumele încasate în contul amenzilor nu au fost achitate integral înainte de data comunicării somaţiei, acestea ajung venit la bugetul local al unităţii administrativ teritoriale unde domiciliază contravenientul”, a precizat Virginia Uzun, director executiv al SPIT Constanţa.

Altfel spus, dacă un bucureştean este amendat în Constanţa şi achită amenda în Ovidiu, de exemplu, sau în altă localitate de pe traseul spre casă, banii vor ajunge în bugetul local unde se află ghişeul unde s-a oprit. Sursa: Cuget liber, Constanta

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei