Ediția a XI-a

„Student pentru o zi” a continuat la finele săptămânii trecute pentru încă 86 de elevi de-a XII-a



Concursul este la a XI-a ediție
Concursul este la a XI-a ediție

Ediția a XI-a a Concursului pentru elevi „Student pentru o zi”, organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), a continuat sâmbătă, 21 aprilie, cu cea de-a doua etapă.
Evenimentul a reunit 86 de elevi din clasele a XII-a din județele Neamț, Botoșani și Suceava, care au susținut probele de concurs la disciplinele Economie, Electrotehnică, Energetică și Electromecanică, Proiectare asistată de calculator în AutoCAD, Controlul și expertiza produselor alimentare, Ingineria produselor alimentare, Gastronomie, Ecologie și Protecția Mediului.
„Studenții pentru o zi” ai USV au fost însoțiți într-un tur complet de campus, în care au vizitat laboratoarele de specialitate, redacția Radio USV, Centrul de Natație și Kinetoterapie, Biblioteca USV sau Observatorul Astronomic. Turul a fost urmat de un prânz la Restaurantul USV și de un spectacol oferit de Casa de Cultură a Studenților – concertul susținut de Andrei Cicioc și invitații săi.
Câștigătorii acestei etape sunt: Economie: Premiul I – Andreea Caciur și Monica Teodora Bujdei, Premiul II – Alexandrina Bordieru și Irina Denisa Simion, Premiul III – Giulia Tersigni și Alexandra Vrăjitoru, Mențiune – Sarah Naomi Pricopie, Roxana Mihaela Lucanu, Georgiana Pavăl, Mădălina Andreea Pintilii, Ionela Mironeasa; Electrotehnică, Energetică și Electromecanică: Premiul I – David Miron și Ana Elena Camilar, Premiul II – Alfred Daniel Țarcă și Iulian Daniel Tamaș, Premiul III – Maria Cristina Stasi și Gabriel Rusînac; Proiectare asistată de calculator în AutoCAD: Premiul I – Andrei Alexandru Mirlescu și Alin Constantin Apetri, Premiul II – Iulian Sînzian Plioț și Ovidiu Samuel Bilauca, Premiul III – Ciprian Damian și Andrei Galățan; Controlul și expertiza produselor alimentare și Ecologie și Protecția Mediului: Premiul I – Larisa Diana Serediuc, Premiul II – Bianca Ionela Herciu și Diana Georgiana Răilianu, Premiul III – Georgiana Cătălina Asaftei și Gabriela Elena Boboc; Ingineria produselor alimentare și Gastronomie: Premiul I – Sabina Dumitrița Dobrincu, Premiul II – Roxana Moisencu, Andreea Magdalena Turtureanu și Ana Șpac, Premiul III – Elena Mădălina Pintilescu și Paraschiva Candrea.
Menționăm că toți elevii au primit diplome de participare, iar elevii clasați pe podium au plecat acasă cu premii. Premianții locului I, la fiecare disciplină de concurs, au primit câte un Certificat de agrementare din partea USV, care oferă deținătorilor posibilitatea de a fi studenți ai universității, beneficiind de scutirea de plată a taxelor de înscriere și înmatriculare la USV.
Pe 12 mai va avea loc ultima etapă a concursului, cea adresată elevilor din clasele a XI-a, la disciplinele Electrotehnică, Energetică și Electromecanică, Fizică distractivă, Ingineria produselor alimentare, Controlul și expertiza produselor alimentare, Ingineria produselor alimentare, Gastronomie, Ecologie și Protecția Mediului, Istorie, Geografie, Filosofie și Psihologie, Limba Franceză. Propunerile de proiecte pot fi trimise până vineri, 4 mai 2018.



Recomandări

S-a stins profesorul universitar Gheorghe Gutt, personalitate marcantă a mediului academic și științific românesc

S-a stins profesorul universitar Gheorghe Gutt, personalitate marcantă a mediului academic și științific românesc
S-a stins profesorul universitar Gheorghe Gutt, personalitate marcantă a mediului academic și științific românesc

Leonardo Badea, Prim-viceguvernator BNR: O abordare diferită a creșterii economice în România: dincolo de ritm contează evitarea dezechilibrelor și a capcanei venitului mediu

Leonardo Badea, Prim-viceguvernator BNR: O abordare diferită a creșterii economice în România: dincolo de ritm contează evitarea dezechilibrelor și a capcanei venitului mediu
Leonardo Badea, Prim-viceguvernator BNR: O abordare diferită a creșterii economice în România: dincolo de ritm contează evitarea dezechilibrelor și a capcanei venitului mediu

Profesori, cercetători și studenți ai Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, premiați cu aur și argint la Euroinvent 2025

Berea cu muguri de brad, salam cu pudră de hribi sau deserturi vegane pentru nevoi nutriționale speciale, premiate la FIA Food Fest 2025 de la USV