Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 88 (6798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nebunie pe şosele

Un şofer care a gonit cu peste 200 de km/h, la volanul unui Lexus, şi unul beat şi fără permis, prinşi după urmăriri în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiştii rutieri au parte din ce în ce mai des de urmăriri în trafic cu grad deosebit de ridicat de risc după şoferi pericol public care circulă pe şoselele județului. Ultimele exemple sunt de la mijlocul acestei săptămâni, când un echipaj de poliție a reuşit să oprească un şofer în vârstă de 19 ani, care a depăşit 200 de km/h la volanul unui automobil Lexus, ulterior stabilindu-se că şoferul în vârstă de doar 19 ani are permisul suspendat tot pentru viteză.

În al doilea caz, înregistrat la mai puțin de 12 ore de primul, polițiştii au urmărit un şofer beat şi fără permis, care, mai mult, furase cu puțin timp în urmă respectiva maşină.

Ambele maşini erau cu volan pe partea dreaptă, înmatriculate în Marea Britanie.

 

A gonit pe E 85, apoi a intrat pe un drum comunal, unde a fost blocat

Miercuri, în jurul orei 14.30, un echipaj de la Secția rurală Gălăneşti acționa împreună cu polițişti de frontieră pe E 85 Suceava-Siret, pe raza comunei Grăniceşti.

Polițiştii au făcut semnal de oprire unui autovehicul Lexus LS 430, cu volan pe partea dreaptă. Tânărul de la volan a ignorat semnalele şi şi-a continuat deplasarea spre municipiul Suceava. Polițiştii au plecat în urmărire cu un VW Passat. Pe parcursul urmăririi, polițistul de la volan a călcat până la podea pedala accelerației, încercând să țină urma maşinii care depăşise 200 de km/h. La ieşirea din Grăniceşti, şoferul fugar a schimbat direcția de mers spre un drum comunal, unde a încercat să-şi piardă urma.  Pe drumul comunal, şoferul nu a mai putut să scape, fiind blocat de polițişti.

 

Permisul suspendat trei luni, pentru viteză excesivă

Tânărul aflat la volanul maşinii este posesor de permis de conducere emis de autoritățile britanice, însă acesta îi era suspendat pentru o depăşire a limitei de viteză, pe raza județului Bistrița-Năsăud. începând din data de 12 aprilie, pe o perioadă de trei luni de zile. 

Tânărului i s-a aplicat o amendă de 580 de lei pentru ignorarea semnalelor de oprire efectuate de lucrătorii de poliţie aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi pentru faptul că nu avea asupra sa certificatul de înmatriculare al autoturismului, respectiv poliţa RCA.

Totodată, pe numele şoferului de 19 ani a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Polițiştii din zona Rădăuți-Vicov se confruntă foarte des cu cazuri de şoferi de acest gen, care refuză să oprească la semnalul agenților, profitând de maşinile puternice pe care le conduc. Nu puține sunt şi cazurile în care şoferii fugari reuşesc să-şi piardă urma.

Polițiştii de la Secția Gălăneşti au avut ultimele urmăriri în trafic nu mai departe de finele săptămânii trecute, în zilele de joi şi vineri.

 

Un şofer care le-a atras atenția polițiştilor pentru că circula în mod sinuos, prins după o urmărire de trei kilometri 

 Al doilea caz la care facem referire în acest material s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi, la jumătate de oră după miezul nopții, în timp ce un echipaj de la Secția Rurală Gura Humorului se deplasa în patrulare auto pe raza comunei Berchişeşti.

Polițiştii au observat că din sens opus venea un autovehicul care se deplasa în mod sinuos şi au plecat în urmărirea sa. Șoferul nu a oprit, fiind ajuns din urmă după aproximativ 3 kilometri. La volanul autoturismului Renault Megane înmatriculat în Marea Britanie a fost identificat un tânăr care emana halenă alcoolică, identificat în persoana lui Ion-Vasile Troia, în vârstă de 21 de ani, din comuna Păltinoasa. În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat că acesta avea o concentrație de 0,38 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Acesta nu este nici posesor de permis de conducere, a rezultat din verificările efectuate de polițişti în baza de date.

Verificând documentele, polițiştii au constatat că maşina nu era pe numele său. Ulterior, s-a stabilit că tânărul a mers în seara zilei de miercuri la un bărbat din Ciprian Porumbescu, pentru a-i cere să-i  împrumute maşina. Proprietarul ar fi refuzat să îi dea maşina, pe motiv că Ion-Vasile Troia este băut şi nu are permis, astfel că tânărul a sustras-o ulterior fără ştirea sa. Aceste aspecte urmează să se lămurească mai clar pe parcursul cercetărilor.

Cert este că deocamdată pe numele tânărului de 21 de ani a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere  fără permis şi furt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer care a gonit cu peste 200 de km/h, la volanul unui Lexus, şi unul beat şi fără permis, prinşi după urmăriri în trafic.
 Vizualizări articol: 4220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un şofer care a gonit cu peste 200 de km/h, la volanul unui Lexus, şi unul beat şi fără permis, prinşi după urmăriri în trafic5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei