Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 88 (6798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Workshop-uri

Schimb de experiență între profesorii care lucrează în palatele și cluburile copiilor din județele Suceava și Neamț

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul Bucovinei a avut loc miercuri, 18 aprilie, un schimb de experiență între profesorii care lucrează în palatele și cluburile copiilor din județele Suceava și Neamț, pe baza unui parteneriat bilateral educațional dintre Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Neamț. Grupul de lucru, format din inspectorii coordonatori ai domeniului extrașcolar din cele două județe, inspector școlar prof. Tatiana Vîntur (Suceava) și inspector școlar Roman Romeo (Neamț), directori de palate și cluburi ale copiilor, responsabili de comisii metodice ale cercurilor tehnice și artistice, au identificat răspunsuri la întrebarea „Ce fel de tânăr pregătim pentru viitor?” aducând argumente pentru necesitatea și permanența învățării, deoarece „pentru fiecare om viaţa este o şcoală, de la leagăn până la mormânt“ (Comenius), iar „învăţat este omul care se învaţă necontenit pe dânsul şi învaţă necontenit pe alţii” (Nicolae Iorga), după cum a argumentat inspectorul școlar prof. Tatiana Vîntur. Despre activitățile dincercurile Palatului Copiilor Suceava a vorbit Biatrice Choleva, directoarea acestei instituții.

 

„Competențe cheie în mediul nonformal”

Întâlnirea de lucru a fost integrată în cadrul cercului pedagogic cu tema „Competențe cheie în mediul nonformal”. Participanții au vizitat workshop-urile elevilor: "Natura în origami" – cercul de origami, prof. Cristina Maxim; "Natura în artă, arta în  natură" – cercul de artă decorativă, prof. Cristina Hreamătă Macoveiciuc; "Cusături tradiționale bucovinene" – cercul de tapiserie, prof. Olga Marcela Reuț. Într-un cadru modern, „dichisit cu panouri ilustrative ale activitaților din palatul și cluburile copiilor din județul Suceava", s-au prezentat ofertele educaționale, cu accent pe formarea competențelor cheie, prezentare realizată de directorii: prof. Biatrice Choleva – Palatul Copiilor Suceava, prof. dr. Marcel Porof – Clubul Copiilor Fălticeni, prof. Catargiu Ioan - Clubul Copiilor C. Moldovenesc, prof. Dumitru Pomohaci – Clubul Copiilor Rădăuți, prof. Maria Macarov – Clubul Copiilor Gura Humorului, prof. Vasile Moroșan – Clubul Copiilor Vatra Dornei. Aspectele referitoare la proiectul școlii de vară, la documentele necesare aprobării acestor activități pe perioada vacanțelor școlare au fost prezentate de inspector școlar prof. Tatiana Vîntur, care a subliniat elementele ce vizează siguranța și securitatea copiilor în activitățile propuse. Aspectele teoretice au fost completate cu un exemplu de Școală de vară „Just4Fun”, coordonată de prof. Ștefania Șoiman și prof. Nicoleta Bumbu. „Schimbul de experiență dintre participanți, suceveni și nemțeni, debriefing-urile acestor ateliere, prezentarea activităților și a rezultatelor lor au contribuit la reușita activității metodice", a concluzionat Tatiana Vîntur. Activitatea cadrelor didactice s-a bucurat și de prezența inspectorului școlar general al IȘJ Suceava, prof. dr. Cristian Cuciurean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schimb de experiență între profesorii care lucrează în palatele și cluburile copiilor din județele Suceava și Neamț.
 Vizualizări articol: 1623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Schimb de experiență între profesorii care lucrează în palatele și cluburile copiilor din județele Suceava și Neamț0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei