Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 88 (6798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drepturi

Casa Judeţeană de Pensii Suceava a prelucrat peste 300 de dosare comunitare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa Judeţeană de Pensii Suceava a preluat începând de anul trecut și până în prezent peste 300 de dosare pentru obţinerea pensiei comunitare. Directorul CJP Suceava, Constantin Boliacu, a precizat că pe parcursul anului trecut, angajaţii acestei instituţii au prelucrat 307 dosare comunitare, în timp ce în primele trei luni din 2018 numărul acestora a fost de 16. Constantin Boliacu a precizat că  începând cu 1 ianuarie 2007, data aderării României la Uniunea Europeană, România aplică prevederile regulamentelor europene în domeniul securităţii sociale. Boliacu a explicat că dacă o persoană a lucrat în România și în altă ţară din Uniunea Europeană, aceasta va putea solicita acordarea drepturilor de pensie, în cazul îndeplinirii condiţiilor privind vârsta de pensionare și stagiul de cotizare prevăzute în legislaţia din domeniul asigurărilor sociale din aceste două state. Constantin Boliacu a mai spus că stagiul de cotizare prevăzut de lege pentru obţinerea drepturilor de pensie din sistemul public de pensii din România se calculează prin însumarea perioadelor de asigurare realizate în România cu cele de asigurare realizate în alte state membre în care solicitantul a desfășurat activităţi profesionale și confirmate ca atare de instituţiile competente ale statelor membre implicate.

Drepturile de pensie comunitară sunt calculate proporţional cu perioadele de asigurare realizate în fiecare stat membru implicat. Boliacu a mai spus că persoanele care au domiciliul în România se vor adresa, în vederea obţinerii unei pensii comunitare, cu o cerere casei teritoriale de pensii din raza de domiciliu, anexând şi documentele din care să rezulte faptul că a fost asigurat în altă ţară. În cazul persoanelor stabilite pe teritoriul altor state membre, cererea de acordare a drepturilor de pensie se depune la instituţia de asigurări sociale de la locul de domiciliu, locul de ședere permanentă, care face toate demersurile către instituţia competentă din România, nefiind necesară deplasarea în România a solicitantului stabilit în străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa Judeţeană de Pensii Suceava a prelucrat peste 300 de dosare comunitare.
 Vizualizări articol: 2097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Casa Judeţeană de Pensii Suceava a prelucrat peste 300 de dosare comunitare3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei