Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 82 (6792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Proiect de 1,5 milioane de euro pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare din comuna Voitinel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Voitinel a obţinut finanţare pentru un proiect european în valoare de 1,5 milioane de euro pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare din această comună. Primarul din Voitinel, Maria Pleşca, a precizat că proiectul a fost aprobat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Maria Pleşca a explicat că proiectul presupune construcţia a 11 kilometri de reţele de apă şi canalizare. Ea a declarat că prin această investiţie ar urma să fie extinsă reţeaua de apă şi canalizare în toată comuna.

„Acest proiect se adaugă celui realizat în anul 2012, când tot pe fonduri europene a fost construită o reţea de apă şi canalizare cu o lungime de şase kilometri, precum şi o staţie de epurare performantă, un bazin de înmagazinare şi puţuri de captare”, a spus primarul comunei Voitinel. Maria Pleşca a mai adăugat că pe lângă această investiţie, primăria a început procedurile pentru organizarea licitaţiei de execuţie a lucrărilor prin două proiecte finanţate de Guvern în cadrul etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Maria Pleşca a spus că unul dintre proiecte, cu o valoare de 6,34 de milioane de lei, a fost aprobat pentru construcţia a două poduri peste pârâul Voitinel şi modernizarea a patru kilometri de drumuri. Un alt proiect, de 450.000 de lei, a fost aprobat pentru reabilitarea unui corp de clădire de la şcoala cu clasele I-VIII din Voitinel şi amenajarea de grupuri sanitare. Primarul din Voitinel a mai spus că un al proiect, finanţat în prima etapă a PNDL, va fi finalizat în luna august a acestui an. Maria Pleşca a declarat că proiectul a obţinut o finanţare de 980.000 de lei, banii fiind folosiţi pentru reabilitarea Grădiniţei Nr. 1 din Voitinel.

Maria Pleşca a precizat că prin Administraţia Fondului de Mediu, Primăria Voitinel a mai obţinut o finanţare de 200.000 de euro pentru un proiect de construcţia a unei platforme de deşeuri. „Pe lângă toate aceste proiecte, trebuie spus că de la bugetul local am aprobat pentru anul acesta o sumă de 1,6 milioane de lei pentru lucrări de reabilitare şi modernizare a mai multor drumuri din comună”, a precizat primarul din Voitinel.

Nu în ultimul rând, Maria Pleşca a ţinut să precizeze că recent a fost recepţionată o sală de sport cu teren de minifotbal, handbal şi baschet, finanţată prin Compania Naţională de Investiţii. Investiţia a fost de 2,87 de milioane de lei, noua sală de sport fiind construită în apropierea şcolii cu clasele I-VIII din Voitinel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de 1,5 milioane de euro pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare din comuna Voitinel.
 Vizualizări articol: 2854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect de 1,5 milioane de euro pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare din comuna Voitinel0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei