Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 82 (6792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Legislaţie tradusă în limba engleză, în sprijinul persoanelor solicitante de azil aflate în Centrul Regional de Cazare şi Proceduri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În scopul reducerii riscului de a cădea victime ale necunoaşterii legislaţiei româneşti în domenii importante, poliţiştii au venit în întâmpinarea solicitanţilor de azil din Centrul Regional de Cazare şi Proceduri Rădăuţi, prin traducerea în limba engleză a acestui cadru legislativ. Scopul principal al acestei iniţiative este tocmai însuşirea acestei legislaţii naţionale, ca o măsură de promovare a incluziunii sociale şi de informare privind modalităţile de gestionare a unor probleme ale persoanelor aflate în centrul rădăuţean.

Iniţiativa a venit din partea poliţiştilor Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Suceava, împreună cu opt poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, tocmai pentru creşterea gradului de informare şi reducerea riscului de victimizare a celor aflaţi în centrul pentru solicitanţi de azil din Rădăuţi. Scopul acţiunii a vizat creşterea graduluide siguranţă a persoanelor aflate în centru, dar şi însuşirea unor repere legislative naţionale minime care să faciliteze integrarea migranţilor şi să îi protejeze de riscul infracţional şi victimal. În cadrul acţiunii au fost promovate numărul unic de urgenţă 112 şi alte modalităţi de sesizare a faptelor antisociale. Cei aflaţi în centru au fost informaţi cu privire la normele minime din domeniul rutier, dar şi cu privire la legislaţia infracţiunilor contra persoanei şi contra patrimoniului. Persoanele solicitante de azil au fost informate cu privire la specificitatea obiceiurilor şi tradiţiilor din perioada sărbătorilor pascale în Bucovina şi cu privire la modalităţile de evitare a unor situaţii conflictuale.

Toate persoanele din centru au primit materiale bilingve (în română şi engleză), inclusiv un cod penal românesc tradus în limba engleză. Un capitol aparte abordat a fost cu privire la infracţionalitatea privind viaţa sexuală şi circumstanţele agravante prevăzute de legislaţia penală românească, în ceea ce priveşte săvârşirea unor infracţiuni asupra membrilor familiei.

Acţiunea poliţiştilor nu s-a rezumat doar la activităţile din Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi, în acelaşi timp efectuându-se controlul localurilor publice din zona adiacentă Centrului pentru prevenirea faptelor cu violenţă, tulburarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, au fost efectuate activităţi de control al traficului rutier pe căile de acces către Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi şi au fost stabilite puncte de intervenţie în cazul unui eveniment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legislaţie tradusă în limba engleză, în sprijinul persoanelor solicitante de azil aflate în Centrul Regional de Cazare şi Proceduri.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legislaţie tradusă în limba engleză, în sprijinul persoanelor solicitante de azil aflate în Centrul Regional de Cazare şi Proceduri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei