Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 82 (6792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Record de vârstă după gratii

O bătrână de 78 de ani, arestată preventiv 30 de zile pentru furturi din magazine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie ajunsă la venerabila vârstă de 78 de ani a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, arestată preventiv pentru 30 de zile. S-a ajuns în această situaţie după ce femeia a încălcat controlul judiciar care îi fusese impus, într-un dosar în care este pusă sub acuzare pentru comiterea a nouă fapte de furt. Este vorba de furturi relativ mărunte, comise din magazinele Profi, Kaufland sau Lidl, în municipiul Suceava. Cel puţin pentru Suceava, este un record de vârstă a unei persoane care este privată de libertate şi introdusă în arestul poliţiei judeţene.

 

Hoaţă cu state vechi, care s-a mutat dintr-un judeţ în altul

În noaptea de 11 spre 12 aprilie, Elena Barbu Busuioc a fost identificată în Gara Burdujeni, unde îşi făcea veacul în ultima perioadă de timp. Aceasta a fost reţinută de poliţişti de la Postul de Poliţie TF din gară, în baza mandatului de arestare emis pe numele său de Judecătoria Suceava.

Elena Barbu Busuioc este domiciliată în municipiul Bucureşti, sectorul 2, şi are la activ condamnări pentru furturi, emise de mai multe instanţe din ţară. Septuagenara este inclusă în categoria de infractori voiajori, cei care se mută dintr-o localitate în alta şi comit furturi.  

Din ancheta derulată de poliţiştii judiciarişti de la Biroul de Investigaţii Criminale Suceava rezultă că Elena Barbu Busuioc s-a aciuat la Suceava de la începutul acestui an. Aceasta a fost prinsă în mai multe rânduri la furat din marile magazine. Aşa s-a ajuns ca la începutul lunii martie a acestui an, femeia să fie ridicată pentru audieri de către poliţiştii suceveni şi prezentată în faţa unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Faţă de femeie a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru comiterea a nouă fapte de furt, în stare de recidivă. Bătrâna este acuzată că a furat bunuri alimentare, de întreţinere sau băuturi alcoolice, furturile având prejudicii de ordinul zecilor de lei.

Având în vedere probabil şi vârsta înaintată, deşi recidivistă, bătrâna nu a fost arestată, ci plasată sub control judiciar. Aceasta nu a respectat însă interdicţia de a nu părăsi limita teritorială a municipiului Suceava, astfel că poliţiştii de la Biroul de supravegheri judiciare au sesizat procurorul de caz. Acesta a solicitat instanţei schimbarea controlului judiciar cu măsura de arestare preventivă.

Pe 5 aprilie, Judecătoria Suceava a înlocuit măsura controlului judiciar cu arestul preventiv. Decizia nu a fost atacată şi a rămas definitivă. 

Între timp, bătrâna a şi fost trimisă în judecată de procurorii suceveni pentru săvârşirea, în stare de recidivă, a infracţiunii de furt calificat (9 acte materiale).

Femeia va fi judecată, cel puţin deocamdată, în stare de arest preventiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bătrână de 78 de ani, arestată preventiv 30 de zile pentru furturi din magazine.
 Vizualizări articol: 3024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
O bătrână de 78 de ani, arestată preventiv 30 de zile pentru furturi din magazine3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei