Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 51 (6761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie poliţie

Program de prevenire a delicvenţei juvenile şi victimizării minorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii suceveni de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul poliţiei judeţene au lansat, joia trecută, la Vatra Dornei, la Casa de Cultură din municipiu, „Programul judeţean de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor”, acţiune care se va derula până la finele acestui an.  Programul a fost lansat în prezenţa autorităţilor locale din municipiul staţiune dar şi a peste 200 de părinţi.

Programul îşi propune să diminueze infracţionalitatea în rândul minorilor.

Comisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, a explicat rolul esenţial al părinţilor în acest demers:

„În mod deloc întâmplător, poliţiştii au ales în acest an să lanseze programul în prezenţa părinţilor şi să poarte discuţii cu aceştia, având în vedere faptul că în multe situaţii s-a constatat că atitudinile comportamentale de tip delictual ale copiilor sunt generate şi de lipsa de comunicare din familie sau de unele exemple nepotrivite întâlnite în mediul familial”.

Programul îşi propune o cunoaştere permanentă a evoluţiei fenomenului violenţei din incinta şcolilor şi zonele adiacente acestora, identificarea minorilor aflaţi în situaţii de risc,  dezvoltarea colaborării cu alte instituţii care au atribuţii în domeniu protecţiei copilului, pentru atragerea şi implicarea elevilor în proiecte şi, poate cel mai important, consolidarea parteneriatului familie - şcoală - poliţie, pentru prevenirea comportamentelor antiviolente.

„În cadrul programului vor fi desfăşurate acţiuni de informare în şcoli dar şi în afara unităţilor de învăţământ, vor fi iniţiate campanii şi proiecte punctuale de prevenire. De asemenea, pe perioada vacanţei vor fi organizate şcoli şi tabere de vară cu tematică preventivă şi vor fi desfăşurate concursuri şi activităţi interactive”, a transmis Ionuţ Epureanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program de prevenire a delicvenţei juvenile şi victimizării minorilor.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program de prevenire a delicvenţei juvenile şi victimizării minorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei