Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 51 (6761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pagube importante

Pompierii au intervenit pentru stingerea a 11 incendii, în doar 24 de ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pompierii suceveni au avut parte de un număr mare de misiuni de salvare şi stingere a unor incendii în ultimele zile. Ei au intervenit în 78 de misiuni de salvare în cadrul unor accidente sau alte cazuri urgente, pompierii luptându-se cu flăcările într-un număr de 11 incendii izbucnite în judeţ.

Vineri la prânz, în jurul orei 12.30, era anunţată izbucnirea unui incendiu la o locuinţă din comuna Preuteşti, satul Basarabi. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, care au reuşit lichidarea incendiului. Cercetările la faţa locului au arătat faptul că incendiul a pornit din bucătăria casei, având cauză principală amplasarea patului prea aproape de soba locuinţei. Flăcările au distrus bucătăria şi dormitorul casei, pe o suprafaţă totală de aproximativ 50 de metri pătraţi, fiind distruse bunuri casnice, materiale textile, mobilier, electrocasnice, electronice, bunuri pentru bucătărie, uşi şi geamuri din lemn, cu un prejudiciu de circa 30.000 de lei.

La interval de o oră şi jumătate, un localnic din Rădăuţi anunţa la 112 izbucnirea unui incendiu violent la un imobil aparţinând unui tânăr de 29 de ani, din localitate. La faţa locului a ajuns în scurt timp un echipaj mixt, format dintr-un poliţist şi un jandarm, care a observat că incendiu se manifesta violent la două anexe lipite de locuinţă şi se extindea la acoperişul casei de locuit. Cei doi au pătruns în interiorul casei, unde într-una dintre încăperi au găsit-o pe mama proprietarului, o femeie de 58 de ani, care încerca să salveze lucruri din interior. Aceştia au convins-o să părăsească locuinţa, femeia fiind evacuată. În urma lor, după câteva secunde, o grindă aprinsă s-a prăbuşit în interiorul încăperii din care fusese scoasă femeia, aceasta scăpând astfel teafără. În scurt timp, la locul incendiului au ajuns două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, care au reuşit localizarea şi stingerea incendiului. Focul a distrus cele două anexe ale locuinţei, acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de circa 150 de metri pătraţi şi a degradat pereţii şi tavanul casei, pagubele înregistrate fiind de aproximativ 15.000 de lei. Cercetările pompierilor au arătat că incendiul a izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric prin instalaţia învechită a casei. Paramedicii SMURD i-au acordat femeii primul ajutor medical, după ce aceasta a suferit un atac de panică în timpul incendiului, refuzând în final transportul la spital. 

 

Alte incendii au dat bătăi de cap pompierilor la sfârşit de săptămână

Flăcările izbucnite la un post de transformare din oraşul Cajvana le-au dat bătăi de cap pompierilor sâmbătă la prânz, incendiul fiind anunţat în jurul orei 14.30. La locul incendiului izbucnit la postul de transformare situat la intrarea în oraş, dinspre localitatea Soloneţ, au ajuns în scurt timp pompierii  Gărzii de Intervenţie Solca, care au reuşit lichidarea flăcărilor. În urma incendiului din interiorul postului de transformare au ars tabloul electric şi mai multe protecţii din mase plastice.Reprezentanţii Gărzii de Intervenţie Solca au stabilit că împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost un scurtcircuit la instalaţia electrică a tabloului. 

În timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.15, a fost semnalată izbucnirea unui incendiu în gospodăria unui bărbat de 44 de ani, din comuna Botoşana. Flăcările izbucniseră la acoperişul casei şi s-au propagat şi la acoperişul unei bucătării care era lipită de acel imobil, ambele acoperişuri arzând în totalitate. La locul incendiului au intervenit pompierii Gărzii de Intervenţie Solca, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Botoşana, Cacica, Comăneşti şi Arbore, cu şapte autospeciale de intervenţie, care au reuşit localizarea şi lichidarea flăcărilor. Focul a distrus acoperişul casei pe aproximativ 150 de metri pătraţi, acoperişul bucătăriei de vară pe 60 de metri pătraţi, obiecte de mobilier, bunuri casnice şi electrocasnice, degradând pereţii şi tavanul locuinţei, precum şi alte bunuri. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs la un conductor electric neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime omeneşti, doar pagube materiale în valoare de aproximativ 60.000 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii au intervenit pentru stingerea a 11 incendii, în doar 24 de ore.
 Vizualizări articol: 1438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pompierii au intervenit pentru stingerea a 11 incendii, în doar 24 de ore5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei