Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 51 (6761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


La moartea unui fotbalist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vestea că un om se stinge la 31 de ani, în urma unui atac de cord, poate trece neobservată. Cine știe ce boală o fi avut, săracul! - cam așa reacționăm. Dar iată că acel om este un atlet, sportiv profesionist, iar moartea lui s-a petrecut în cel mai deplin repaos, în somn! Așa cum desigur ați aflat, este vorba de Davide Astori, căpitanul echipei Fiorentina. Acesta se afla în camera unui hotel din Udine, acolo unde Fiorentina urma să joace cu Udinese. Obiceiul împărțirii camerei cu un coechipier poate că l-ar fi salvat. Ca oameni tineri cărora le place să comunice, să aibă cu cine schimba o vorbă, mulți fotbaliști chiar au nevoie să lege o astfel de prietenie. Pe urmă, cu cât se maturizează, mai ales când te bucuri de privilegiile unui căpitan de echipă, alegi să nu mai depinzi de tabieturile nimănui, să te odihnești, să fii profesionist. Pentru că, să fim sinceri, cine se gândește că trebuie să aibă coleg de cameră pentru a se păzi de asemenea evenimente?! Astori lasă în urmă o soție și o fiică de doi ani, care o să-l cunoască doar din filmulețe, o infimă consolare a acestei ere tehnologice. Mai lasă și o lume întreagă consternată și nedumerită, cea care gravitează în jurul fotbalului. Fotbalist cu 14 prezențe în squadra azzurra, pentru care a înscris și un gol, căpitanul florentin a trecut în cariera sa prin nenumărate controale, teste și tot ce presupune partea medicală a profesiei sale. La Milan, la Cagliari, la Fiorentina sau la națională, era imposibil să fie toți superficiali, astfel încât să le scape ceva în neregulă cu sănătatea jucătorului. Ceea ce vom afla în zilele următoare va ridica probabil alte întrebări, căci șansele să fi apărut vreo afecțiune în mod subit sunt puține. Se vor găsi și unii care vor suspecta că susținătoarele de efort sunt altceva decât vor să pară, că se fac experimente pe fotbaliști, care le iau ”ca rațele”, cum se se exprima odinioară Corleone al nostru. Toate ca toate, nu e momentul pentru speculații. Puțină tăcere și reflecție sunt necesare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La moartea unui fotbalist.
 Vizualizări articol: 1559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
La moartea unui fotbalist5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei