Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 11 (6721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din bugetul Sucevei

500.000 lei vor fi alocați anul acesta pentru acoperirea Patinoarului Areni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acoperirea Patinoarului Areni, o investiție solicitată de mulți suceveni – iubitori ai patinajului pe gheață sau ai sporturilor, în general, va fi demarată anul acesta, de municipalitate, din fonduri proprii.

La ședința de Consiliu Local de luni, extraordinară, în cadrul căreia s-a discutat de schimbarea destinației unui credit aprobat din 2016, pentru realizarea unor investiții demarate anterior, dar neconcretizate din lipsă de fonduri, a fost adusă în discuție, de către consilierul local Ovidiu Milici, o doleanță mai veche a sucevenilor – acoperirea patinoarului. Cum lista investițiilor propuse spre finanțare din credit nu mai putea fi modificată, acesta a solicitat să fie luată în calcul acoperirea Patinoarului Areni în proiectul de buget pe 2018, care nu a fost discutat încă.

Primarul Ion Lungu i-a răspuns imediat că asta urma să și anunțe, că anul acesta vor fi alocate fonduri pentru demararea investiției de modernizare a patinoarului.

„Nu am acționat mai devreme pentru că aveam depuse solicitări de acoperire și modernizare a Patinoarului Areni prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Cum proiectul de realizare a Sălii Polivalente a fost selectat deja spre finanțare de la CNI, nu sunt șanse să ni se aloce fonduri și pentru patinoar, la câte cereri de investiții au din toată țara. De aceea am și propus să prindem în acest an 500.000 de lei pentru acoperirea patinoarului – demararea procedurilor, proiect și licitație, încât să finanțăm lucrarea din fonduri proprii, cu buget multianual”, a explicat edilul sucevean.

Recent, în mediul online a fost lansată o petiție - „Salvați patinoarul Areni” , semnată de sute de suceveni, prin care se solicita tocmai acoperirea și modernizarea acestei baze sportive.

Patinoarul din Areni şi-a deschis porţile în 1976, iar de-a lungul celor 40 de ani de funcţionare, mii şi mii de tineri au pus pentru prima dată aici patinele în picioare, unii doar pentru agrement, iar alţii făcând chiar performanţă în hochei.

Acoperirea patinoarului ar extinde cu câteva luni perioada de folosire a acestuia, fiind mai puțin afectat luciul de gheață de capriciile vremii, iar o „cosmetizare” a întregului complex, îmbătrânit de vreme, se impune, pentru a-l face mai atractiv unui segment mai mare de populație.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 500.000 lei vor fi alocați anul acesta pentru acoperirea Patinoarului Areni.
 Vizualizări articol: 1913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
500.000 lei vor fi alocați anul acesta pentru acoperirea Patinoarului Areni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei