Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 11 (6721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2018

Indemnizații mai mari pentru consilierii locali suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând din ianuarie 2018, consilierii locali suceveni sunt plătiți mai bine pentru participarea la ședințele lunare în care au de luat decizii în numele celor care, prin vot, i-au trimis în deliberativ, să-i reprezinte.

Conform unei decizii de Consiliu Local aprobată ieri, începând din ianuarie 2018 până la 31 decembrie 2021, consilierii locali suceveni vor beneficia de o indemnizație lunară de 10% din indemnizația primarului municipiului reședință de județ.

Conform legii salarizării, aprobată anul trecut de Guvern, primarul unui municipiu reședință de județ, cum este și cazul Sucevei, beneficiază de o indemnizație de 17.100 de lei brut, adică de 9 ori valoarea salariului minim brut pe economie, care, de la 1 ianuarie 2018, este de 1.900 de lei.

În aceste condiții, noile indemnizații lunare ale consilierilor locali sunt de 1.700 de lei brut lunar – adică 1.000 de lei net, pentru participarea la o ședință de CL și cel puțin o ședință a comisiei de specialitate.

Anul trecut, când legea salarizării a intrat în vigoare, aceștia primeau o indemnizație lunară de 1.305 lei brut, pentru care încasau efectiv un venit net de 915 lei.

Altfel spus, veniturile acestora, în calitate de ales local, nu au cunoscut o creștere semnificativă, deși la prima vedere cifrele par impresionante, diferența resimțită în plus, în buzunar, fiind de numai 85 lei lunar.

Comparativ, înainte de noua lege a salarizării, indemnizația lunară a unui consilier local al municipiului Suceava era de 547 de lei, indiferent de câte ședințe extraordinare sau de îndată erau convocate, în afara celei ordinare și de comisii.

Cu alte cuvinte, față de cât câștigau în prima parte a anului 2017, consilierii locali suceveni câștigă acum aproape dublu.

 

Vot negativ pentru majorarea indemnizației

În mod surprinzător, la ședința de luni dimineață, doi consilieri locali au dat vot negativ măririi indemnizației de care beneficiază – Ovidiu Milici (ALDE) și Gheorghe Petrescu (PSD).

„Abținerea” lui Milici este justificată, în condițiile în care acesta, la proiectul anterior, de majorare a salariilor personalului din primărie, a dat de asemeni un vot negativ, criticând aspru acordarea unor venituri prea mari, în cazul multor funcționari, în special al celor de la Poliția Locală, comparativ cu rezultatele muncii lor, dar și în comparație cu alte categorii de salariați de stat, precum profesorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Indemnizații mai mari pentru consilierii locali suceveni.
 Vizualizări articol: 7370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Indemnizații mai mari pentru consilierii locali suceveni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei