Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 11 (6721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Dan Cuşnir a mers „pe teren” până în Ardeal pentru a-şi susţine proiectul pentru alveolele de calmare a traficului pe drumurile judeţene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul judeţean sucevean PSD Dan Ioan Cuşnir şi-a susţinut în şedinţa de ieri a deliberativului iniţiativa de a se construi alveole de calmare a traficului pe unele drumuri judeţene, la intrarea şi ieşirea din localităţi. Reamintim că la finalul anului trecut Consiliul Judeţean Suceava a aprobat proiectul iniţiat de Dan Ioan Cuşnir în acest sens. În şedinţa de ieri, consilierul judeţean PSD a amintit că anul trecut, înainte de aprobarea proiectului, au fost unele discuţii legate de faptul că astfel de alveole de calmare a traficului sunt periculoase pentru participanţii la trafic, provocând accidente rutiere, motiv pentru care pe unele drumuri naţionale din Ardeal au început să fie îndepărtate.

Cuşnir a spus că pentru a se convinge singur dacă aşa stă situaţia a mers pe teren până în Ardeal, unde a constatat că acestea nu au fost demolate, ba mai mult, ele s-au construit şi pe alte drumuri naţionale. „Am verificat acest lucru pe porţiunea Satu Mare – Oradea şi am văzut că nu au fost eliminate. Mai mult, ele au fost construite şi pe tronsonul de drum de la Reghin la Târgu Mureş. Peste tot sunt foarte bine semnalizate, au semne speciale de presemnalizare şi nu prezintă nici un pericol şi nu a avut loc nici un accident”, a explicat Dan Ioan Cuşnir, care consideră că astfel de alveole pot fi construite pe drumurile judeţene.

El le-a transmis consilierilor judeţeni că din acest punct de vedere „au făcut bine” atunci când la finalul anului trecut au votat proiectul de hotărâre prin care pe drumurile judeţene, la intrările şi ieşirile din unele localităţi, să fie construite alveole de calmare a traficului.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că de ieri încep discuţiile despre bugetul propriu al administraţiei judeţene, inclusiv pentru stabilirea sumelor necesare pentru programele de investiţii. „Vom stabili şi care vor fi investiţiile ce se vor realiza la capitolul de drumuri, pentru securitatea traficului”, a spus Flutur. El a adăugat că Dan Ioan Cuşnir a arătat situaţia existentă pe drumurile naţionale, iar în discuţiile pentru investiţiile pe anul acesta se va analiza dacă se poate demara un proiect pilot cu privire la amenajarea de alveole de calmare a traficului pe drumurile judeţene. Gheorghe Flutur a precizat că se va putea realiza tot ceea ce este bun pentru creşterea siguranţei traficului, însă doar cu avizele de specialitate, de la Poliţia Rutieră şi alte instituţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Cuşnir a mers „pe teren” până în Ardeal pentru a-şi susţine proiectul pentru alveolele de calmare a traficului pe drumurile judeţene.
 Vizualizări articol: 2447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Dan Cuşnir a mers „pe teren” până în Ardeal pentru a-şi susţine proiectul pentru alveolele de calmare a traficului pe drumurile judeţene1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei