Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 11 (6721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Realitate tristă

Tineri cu mandibule rupte, în urma unor grave agresiuni, nevoiţi să-şi aştepte cu anii dreptatea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două agresiuni grave petrecute în urmă cu doi ani şi jumătate, respectiv acum aproape doi ani, în comuna Fântânele, au rămas până astăzi în faza de urmărire penală, autorii nefiind încă trimişi în judecată. Este greu de explicat şi de înţeles cum este posibil asta, în condiţiile în care agresorii au fost cunoscuţi încă din ziua comiterii faptelor. Din păcate, însă, am constatat din multe exemple că acesta este adesea ritmul în care se desfăşoară actul de justiţie în Suceava. Pentru victimele care au avut nevoie de operaţii destul de complicate şi de suportat cheltuieli mari, cuvintele de ordine sunt nemulţumirea, frustrarea şi chiar deznădejdea, aproape convingerea că nu li se va mai face dreptate.

 

Fracturi de mandibulă care au necesitat operaţii şi zeci de zile de îngrijiri medicale 

Ioan Dumitru Gambeschi, în vârstă de 20 de ani, a fost luat la bătaie de un consătean, într-un bar din satul Băneşti, comuna Fântânele, pe 30 august 2015, aşadar acum doi ani şi jumătate. Despre gravitatea agresiunii spune totul certificatul medico-legal al victimei, depus la dosar: fractură dublă de mandibulă, imobilizată prin blocaj intermaxilar rigid. Tânărul a fost internat la Spitalul "Sf. Spiridon" Iaşi şi operat, leziunea fiind una complicată şi greu vindecabilă. Leziunile au necesitat 54-55 de zile de îngrijiri medicale.

Agresorul a fost cunoscut încă de atunci, un anume Sergiu Coşarcă.

Celălalt caz este al consăteanului Viorel Costel Ciornei, în vârstă de 33 de ani, care a încasat şi el o bătaie cruntă pe data de 30 aprilie 2016. Acesta a suferit excoriaţii şi fractură de mandibulă, având leziuni care au necesitat 40-45 de zile de îngrijiri medicale. Și el a fost internat la Spitalul "Sf. Spiridon" Iaşi, secţia Chirurgie maxilo-facială, având nevoie de o intervenţie chirurgicală şi fiindu-i extraşi mai mulţi dinţi.

 

Poliţiştii au terminat cercetările în 2017

Membrii familiilor celor doi tineri se plâng că nu au primit nici o lămurire clară de la şeful de post din Fântânele şi, având în vedere că a trecut atât de mult timp, oamenii se tem că dosarele ar putea fi clasate.

Reporterii Monitorului de Suceava au solicitat răspunsuri oficiale cu privire la stadiul cercetărilor în aceste dosare penale privind infracţiunile de loviri sau alte violenţe.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava ne-a comunicat că dosarele au ajuns pe masa procurorului de caz în cursul anului 2017. Asta înseamnă că poliţistul care a instrumentat dosarele a terminat cercetările, iar următorul pas este ca procurorul de caz să dea o soluţie în dosar, care nu poate fi alta decât trimiterea în judecată a agresorilor. 

 

Procurorii spun că vor finaliza dosarele într-un termen „rezonabil”

„Dosarele se află în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind înaintate unităţii noastre în cursul anului 2017 de către organele de poliţie, cu referat de terminare a urmăririi penale, urmând a fi soluţionate într-un termen rezonabil”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. Aşadar, nici una dintre anchete nu este încă finalizată. Pentru victimele agresiunilor va urma apoi aşteptarea judecăţii dosarelor în instanţă, astfel că până la un verdict final şi la încasarea de despăgubiri drumul este încă foarte lung.

Într-o ţară normală, o astfel de agresiune atât de gravă şi cu o anchetă fără prea multe necunoscute ar trebui să se finalizeze cu trimiterea în judecată a agresorului în cel mult şase luni de zile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri cu mandibule rupte, în urma unor grave agresiuni, nevoiţi să-şi aştepte cu anii dreptatea.
 Vizualizări articol: 3627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tineri cu mandibule rupte, în urma unor grave agresiuni, nevoiţi să-şi aştepte cu anii dreptatea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei