Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 9 (6719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Facilitate anulată

Pensionarii suceveni nu mai primesc abonamente cu reducere de 50%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de pensionari din municipiul Suceava care circulau pe toate traseele şi mijloacele de transport ale TPL cu abonamente speciale, pentru care plăteau doar 33 de lei/lună, nu mai beneficiază de această facilitate de la începutul anului.

Celor cărora le-au expirat abonamentele eliberate în decembrie 2017 şi au mers la ghişeele TPL să achiziţioneze altele au avut neplăcuta surpriză de a le fi refuzată cererea de obţinere a unui nou abonament special. Mai mult, la ghişeele de unde se eliberează abonamente TPL sunt afişate şi anunţuri prin care sunt informaţi cei interesaţi de faptul că „începând cu data de 1 ianuarie 2018 pensionarii nu mai beneficiază de abonament subvenţionat”.

Dacă probleme cu eliberarea abonamentelor speciale – pentru elevi, studenţi şi pensionari - au fost şi în ceilalţi ani, în ianuarie sau chiar şi în februarie, în funcţie de cât de rapid a fost aprobat bugetul local pentru anul respectiv, de data aceasta nu asta e cauza.

Decizia de Consiliu Local în baza căreia se acordă facilităţi la transportul public local şi subvenţiile aferente pentru transportul local de călători nu mai include deloc categoria „pensionari”.

Facilităţile la transport public pentru pensionarii suceveni – abonamente la jumătate din preţ - au fost acordate din februarie 2014, în baza unei Hotărâri de Consiliu Local.

De atunci şi până acum, aceste facilităţi au fost acordate an de an, diferenţa de preţ dintre abonamentul integral pe toate liniile TPL (66 de lei) şi cel special pentru pensionari (33 de lei) fiind suportată de la bugetul local al municipiului reşedinţă de judeţ.

Conform statisticilor de la TPL, media lunară a beneficiarilor acestor abonamente cu preţ redus pentru pensionari era de 2.200 de persoane, ceea ce reprezenta o cheltuială lunară de 72.600 de lei, iar anual de 871.200 de lei pentru municipalitatea suceveană.

Banii respectivi erau plătiţi către TPL ca subvenţie pentru transportul public local, încât reprezentau un venit sigur, chiar dacă uneori ajungea în conturile societăţii cu întârziere.

În continuare, municipalitatea suceveană subvenţionează transportul public pentru mai multe categorii care beneficiază de o reducere de 50% - elevi şi studenţi, donatori de sânge, dar şi numeroase alte categorii pentru care se acordă gratuitate la transportul public în comun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarii suceveni nu mai primesc abonamente cu reducere de 50%.
 Vizualizări articol: 3689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Pensionarii suceveni nu mai primesc abonamente cu reducere de 50%5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei