Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 9 (6719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri extreme

Urmărire de 10 km în trafic, somaţii şi focuri de armă, pentru prinderea unor şoferi care au refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe echipaje de poliţie aflate în control pe drumurile din judeţ au fost nevoite să folosească autospecialele şi armamentul din dotare pentru urmărirea şi prinderea unor şoferi care nu au vrut să oprească la semnalul regulamentar al oamenilor legii. Trei astfel de cazuri au fost înregistrate în interval de câteva zile, unul dintre cei urmăriţi şi prinşi de poliţişti ajungând după gratii.

 

Un autoturism cu numere expirate, urmărit 10 km în trafic după ce şoferul nu a oprit la semnal

Un prim caz de încercare de sustragere de la controlul efectuat de poliţişti s-a înregistrat sâmbătă, 6 ianuarie, pe drumul care leagă municipiul Vatra Dornei de comuna Dorna Arini. În jurul orei 23.45, un echipaj de poliţie din cadrul Compartimentului Rutier al Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a efectuat semnalele regulamentare de oprire unui autoturism marca BMW. Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor poliţiştilor şi a continuat deplasarea, fiind urmărit pe o distanţă de circa 10 km de echipajul de poliţie, fără a putea fi identificat.

În urma cercetărilor întreprinse de poliţişti, joi dimineaţă a fost identificat cel aflat la volanul autoturismului în seara respectivă, acesta fiind Bogdan P., de 23 de ani, din comuna Dorna Arini, care conducea un autoturism BMW cu numere provizorii. În urma verificării bazelor de date, s-a stabilit că autoturismul BMW avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 4 ianuarie 2018. Pe numele celui aflat la volanul maşinii a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

 

Somaţii şi focuri de armă pentru prinderea unui şofer fugar

Poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare pentru prinderea unui şofer care nu a respectat semnalul acestora şi a încercat să scape, fugind pe un câmp. Incidentul a avut loc joi dimineaţă, în jurul orei 09.20, când poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au observat pe strada Calea Cernăuţi din localitate un autoturism marca Audi A4, de culoare neagră, cu numere de înmatriculare de Irlanda. Ei au efectuat semnalul regulamentar de oprire, având în funcţiune semnalele luminoase şi acustice ale autospecialei de poliţie, însă conducătorul autoturismului nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea.

Echipajul a plecat în urmărirea fugarului, iar la un moment dat autoturismul acestuia a virat la stânga, pe strada George Călinescu, unde, după ce a parcurs circa 800 de metri, cel de la volan a abandonat maşina şi a fugit pe un teren din apropierea drumului. Poliţiştii au plecat în urmărirea pedestră a fugarului, făcându-i acestuia somaţiile legale. Întrucât cel care continua să fugă nu s-a conformat, poliţiştii au executat un foc de avertisment cu pistolul din dotare, în plan vertical, moment în care fugarul s-a oprit şi a fost imobilizat şi încătuşat de poliţişti. El a fost identificat ca fiind Petru S., de 37 de ani, din Vicovu de Sus, iar la verificarea în baza de date a poliţiei s-a constatat că el figura ca având permisul de conducere reţinut. Poliţiştii au dispus reţinerea cu ordonanţă a acestuia pentru 24 de ore, el fiind introdus în arestul IPJ Suceava. În cursul zilei de vineri, procurorul de caz a dispus cercetarea în continuare a bărbatului de 37 de ani în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis de conducere.

În timpul nopţii care a urmat, în jurul orei 02.55, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Suceava au observat un autoturism Volkswagen Golf deplasându-se dinspre Casa de Cultură a Sindicatelor înspre McDonald’s, pe strada Nicolae Bălcescu. Având suspiciunea că cel de la volan este sub influenţa alcoolului, echipajul din autospecială a pornit în urmărirea autoturismului, care virase spre stânga pe strada Ana Ipătescu, spre Calea Unirii. Autoturismul a oprit în intersecţia cu strada Ştefăniţă Vodă, la volan fiind identificat Ovidiu P., de 42 de ani, din municipiul Suceava, care mirosea a alcool.

Întrucât a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, cel de la volan a fost însoţit de poliţişti la Spitalul Judeţean Suceava, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de îmbibaţie alcoolică în sânge. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmărire de 10 km în trafic, somaţii şi focuri de armă, pentru prinderea unor şoferi care au refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor.
 Vizualizări articol: 3984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Urmărire de 10 km în trafic, somaţii şi focuri de armă, pentru prinderea unor şoferi care au refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei