Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 4 (6714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ghişee deschise

Taxele şi impozitele locale pe 2018 pot fi plătite de azi, la Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ghişeele şi casieriile Primăriei Suceava sunt deschise de azi, 8 ianuarie, pentru cei care vor să se achite cât mai devreme de obligaţiile fiscale către bugetul local şi să beneficieze de reducerea de 10% care se acordă pentru plata anticipată a impozitelor şi taxelor locale, pe întreg anul.

Chiar dacă administraţia locală a început activitatea la jumătatea săptămânii trecute, pentru plata taxelor şi impozitelor pe anul în curs au fost necesare mai întâi o serie de pregătiri, de actualizare a programelor informatice, mai ales că se aplică alte valori de impozitare.

Conform deciziei de Consiliu Local din data de 28 noiembrie 2017, taxele şi impozitele locale sunt mai mari, în medie ponderată, cu 19,16%, dar la anumite taxe şi impozite, precum cele pe apartamente, creşterea este undeva la 25%.

Noile impozite pe care le vor avea de achitat cei care îşi desfăşoară activităţile economice în apartamente (ex. cabinete medicale, notari, magazine) sunt mai mult decât duble faţă de cât plăteau până acum, când achitau aceleaşi taxe ca un cetăţean care locuieşte în bloc.

Creşterea taxelor şi impozitelor se va resimţi şi la agenţii economici care deţin clădiri nerezidenţiale, în cazul acestora cota de impozitare urmând să fie de 1,8% din  valoarea impozabilă a imobilului, comparativ cu 1,5%, cât este în prezent.

Decizia de majorare a taxelor şi impozitelor locale a fost luată pentru a se acoperi parţial „gaura” creată bugetului local de noile măsuri fiscale care se aplică la nivel naţional de la 1 ianuarie, administraţiile locale fiind afectate în principal de reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, deoarece banii respectivi, încasaţi de stat pentru fiecare salariat, se întorceau apoi de la bugetul de stat, în teritoriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxele şi impozitele locale pe 2018 pot fi plătite de azi, la Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taxele şi impozitele locale pe 2018 pot fi plătite de azi, la Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei