Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 4 (6714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sfârşit tragic

Un copilaş de 2 ani şi 4 luni a murit pe un câmp, după ce a petrecut o noapte în frig

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un copilaş de numai 2 ani şi 4 luni şi-a găsit sfârşitul pe un câmp din apropiere de Vicovu de Sus, la doi paşi de graniţa cu Ucraina. Băiatul se juca vineri după-amiază împreună cu o surioară, iar la un moment dat a dispărut, fără ca nimeni să observe direcţia în care a plecat.

Părinţii au anunţat poliţia de dispariţia micuţului imediat după ora 18.00, iar la faţa locului a fost mobilizată o adevărată armată de oameni.

Indiciile privind locul în care a plecat copilul erau extrem de vagi, iar părinţii care sunt din comunitatea de romi din Vicovu de Sus nu au putut oferi detalii care să ajute la operaţiunea de căutare.

„Când m-am uitat în spate, fetiţa era acolo, dar băiatul nu era. El se uita la nişte oameni care încărcau lemne după cum mi-a spus fetiţa, iar apoi a spus mama nu ştiu unde este frăţiorul meu”, a povestit mama copilului decedat.

Având în vedere vârsta lui Samuel-David Farcaş, oamenii şi autorităţile s-au mobilizat şi au format echipe de căutare. Cu toţii aveau speranţa că îl vor găsi în viaţă, mai ales că la 2 ani şi 4 luni nu putea ajunge prea departe de locuinţa familiei.

 

Mobilizare impresionantă de forţe pentru căutarea micuţului

Operaţiunile de căutare nu au dat nici un rezultat în seara de vineri, iar după miezul nopţii s-a decis sistarea acestora. Sâmbătă dimineaţă s-a sunat din nou mobilizarea, iar perimetrul din apropierea locuinţei familiei a început să fie măturat din nou.

„La această operaţiune acţionează peste 140 de persoane, poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi lucrători ISU, dar şi voluntari. Cu toţii acţionează pentru localizarea şi găsirea unui minor în vârstă de 2 ani şi 4 luni a cărui dispariţie a fost anunţată ieri (n.a. - vineri) în jurul orei 18.00”, a explicat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

Pentru o mai eficientă muncă de găsire a copilului dispărut la faţa locului au fost aduşi câini de urmă, dar şi un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor, dotat cu aparatură de termoviziune.

În timp ce căutările se derulau febril, oamenii îşi dădeau cu părerea despre ce s-ar fi putut întâmpla cu micuţul. Cei mai mulţi dintre ei luau în considerare cele mai sumbre scenarii, inclusiv de răpire.

„Ceva s-a întâmplat sigur, dacă îl caută atâţia oameni, poliţişti jandarmi, pe la case, prin gârle, prin pâraie, sigur s-a întâmplat ceva”, a spus unul dintre voluntarii care s-au implicat în căutarea lui Samuel-David.

Pentru alţii, soarta micuţului era în mâinile divinităţii: „A ieşit din casă şi a plecat, unde s-a dus, Domnul ştie”.

 

Căutări cu final trist

Din păcate, căutările au avut un final nefericit. Sâmbătă, în jurul orei 15.00, la circa 1.200 de metri de casă, micuţul a fost găsit pe un teren arat. Era cu faţa în sus şi murise deja de câteva ore bune.

Tatăl copilului a fost extrem de afectat şi a fost calmat cu greu de jandarmii aflaţi pe câmpurile din apropiere de Vicovu de Sus.

Având în vedere vârsta copilului şi distanţa parcursă de acesta până în locul în care a fost descoperit fără viaţă, o parte dintre oameni îşi ridicau semne de întrebare vizavi de implicarea unei terţe persoane în această tragedie.

„Nu ştiu exact ce s-a întâmplat, dar nu cred că avea cum să ajungă singur la o distanţă aşa mare. Mai degrabă l-a luat cineva şi l-a dus acolo”, a opinat unul dintre voluntari.

Este un aspect care urmează a fi lămurit în cursul cercetărilor care se vor derula în dosarul penal întocmit în acest caz. Până atunci, părinţilor şi celor care l-au cunoscut pe Samuel-David nu le rămâne decât să-l plângă.

„Am plâns şi eu şi a plâns şi toată lumea, că e un copil”, a spus Viorica Pleşca, o localnică din Vicovu de Sus.

Între timp, medicii legişti au efectuat necropsia şi au stabilit că moartea s-a produs ca urmare a expunerii prelungite la frig, fără a fi identificate şi alte cauze ale decesului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copilaş de 2 ani şi 4 luni a murit pe un câmp, după ce a petrecut o noapte în frig.
 Vizualizări articol: 4723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 4 voturi
Un copilaş de 2 ani şi 4 luni a murit pe un câmp, după ce a petrecut o noapte în frig1.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei