Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 4 (6714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Sănătate

Tarifele pentru serviciile medicale la cerere, în Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tarifele pentru serviciile medicale prestate în acest an la cererea pacienţilor în Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava au fost aprobate de Consiliul Judeţean Suceava, la sfârşitul anului trecut. Tarifele propuse spre aprobare de spital au fost stabilite ţinând cont de tariful decontat de Casa de Asigurări de Sănătate şi de tarifele practicate de celelalte instituţii sanitare publice sau private din Suceava şi din ţară. Conform hotărârii aprobate de Consiliul Judeţean, jumătate din sumele încasate urmează să fie virate în contul acestei instituţii, constituind venituri ale bugetului propriu al judeţului. Conform legii, serviciile medicale acordate la cerere şi pentru pacienţii neasiguraţi medical sunt contra cost.

Faţă de anul trecut, sunt şapte taxe şi tarife noi pentru: mamografie cu tomosinteză, pachet mamografic cu tomosinteză + ecografie mamară, pachet mamografic + ecografie mamară ţintită, tratament laser mono-ocular, taxă concurs de angajare pentru personalul medical, taxă concurs de angajare pentru personalul medico-sanitar, auxiliar sanitar, de deservire, TESA şi muncitori, servicii medico-legale.

Pacienţii care se vor adresa în 2018 Spitalului de Urgenţă Suceava pentru acordarea de servicii medicale la cerere, precum şi cei fără asigurare medicală, vor avea de plătit la casieria unităţii medicale 600 de lei pentru o operaţie cezariană, 100 de lei pentru o ecografie abdomino-pelvină, 70 de lei ecografia abdominală, 380 de lei pentru  pachet mamografic cu tomosinteză + ecografie mamară, 20 de lei pentru EKG, 800 de lei o tomografie cu substanţă de contrast torace + abdomen + pelvis, 35 de lei radiografia (pentru fiecare segment), 100 de lei întreruperea de sarcină.

 

Însoţitorul plăteşte 28 lei/zi cazarea şi 12 lei/zi pentru masă

Consultaţia la un medic specialist din spital costă 80 de lei şi 120 de lei la un medic doctor în medicină, pentru injecţia subcutanată sau intramusculară se plăteşte 5 lei şi 10 lei pentru cea intravenoasă şi pentru perfuzie, 35 de lei costă schimbarea sondei uretro-vezicale, 10 lei o spălătură gastrică şi 50 de lei incizia unui abces superficial.

Tariful pentru servicii hoteliere însoţitor este 28 de lei/zi, pentru o adeverinţă medicală eliberată la cerere şi pentru copii după acte medicale se plăteşte 10 lei. O masă de prânz costă 6 lei/zi, iar cu mic dejun şi cină - 12 lei. Examinarea şi recoltarea de probe pentru alcoolemie este 26 de lei, autopsia medico-legală costă 302 lei, îmbălsămarea cadavrelor la sediul unităţii medico-legale - 76 de lei, cosmetizarea şi igienizarea cadavrelor - 45 de lei. Serviciile medicale la Neuropsihiatrie Infantilă - Epileptologie sunt între 100 şi 1.200 de lei. Lista completă a tarifelor practicate de Spitalul de Urgenţă Suceava poate fi consultată în ediţia online.

Trebuie precizat că şi în cazul pacienţilor asiguraţi medical, nu toate serviciile medicale sunt decontate din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, ci contravaloarea unora trebuie suportată de asigurat, de unităţile care le solicită sau alte surse, după caz.

 

Servicii neincluse în asigurarea medicală

În această categorie legislaţia include servicii medicale acordate în caz de boli profesionale, accidente de muncă şi sportive, asistenţă medicală la locul de muncă, asistenţă medicală a sportivilor; unele servicii medicale de înaltă performanţă; unele servicii de asistenţă stomatologică; servicii hoteliere cu grad înalt de confort; corecţii estetice efectuate persoanelor cu vârstă de peste 18 ani; unele medicamente, materiale sanitare şi tipuri de transport; eliberarea actelor medicale solicitate de autorităţile care prin activitatea lor au dreptul să cunoască starea de sănătate a asiguraţilor; fertilizare in vitro; transplantul de organe şi ţesuturi, cu excepţia cazurilor prevăzute în Programul Naţional, aprobat de Agenţia Naţională de Transplant şi CNAS; asistenţa medicală la cerere; contravaloarea unor materiale necesare corectării văzului şi auzului: baterii pentru aparatele auditive, ochelari de vedere; contribuţia personală din preţul medicamentelor, a unor servicii medicale şi a dispozitivelor medicale; serviciile medicale solicitate de asigurat.

 

Serviciile spitaliceşti de urgenţă sunt gratuite şi pentru neasiguraţi, până la rezolvarea urgenţei

Tot contra cost sunt şi unele proceduri de recuperare şi de fizioterapie; serviciile nemedicale efectuate în unităţi medico-sociale; serviciile acordate în cadrul secţiilor/clinicilor de boli profesionale şi cabinetelor de medicină a muncii; servicii hoteliere solicitate de pacienţii ale căror afecţiuni se tratează în spitalizare de zi.

Menţionăm că, potrivit legii, pachetul de bază, acordat persoanelor asigurate, include serviciile spitaliceşti pentru patologia care necesită internare (cazuri acute, cazuri cronice, alte situaţii justificate) şi serviciile spitaliceşti care nu necesită internare, prestate în regim de spitalizare de zi.  Internarea în spital se face pe baza biletului de trimitere eliberat de medicul de familie sau medicul specialist din ambulatoriu (în cazurile de urgenţă nu este necesar biletul de trimitere) şi a documentului care dovedeşte calitatea de asigurat a persoanei.

Pentru urgenţe medico-chirurgicale şi în cazul bolilor cu potenţial endemo-epidemic, persoanele care se asigură facultativ beneficiază de servicii spitaliceşti gratuite până la rezolvarea completă a cazului, iar persoanele neasigurate până la rezolvarea urgenţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tarifele pentru serviciile medicale la cerere, în Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 8317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Tarifele pentru serviciile medicale la cerere, în Spitalul de Urgenţă Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei