Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 4 (6714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetaţi

Doi şoferi au ajuns după gratii în weekend, pentru comiterea unor infracţiuni rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi bărbaţi, de 25 şi 34 de ani, au ajuns la sfârşit de săptămână în arestul IPJ Suceava, după ce au fost prinşi în trafic sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permise de conducere. Ei s-au ales cu dosare de cercetare penală, după ce au pus în pericol siguranţa traficului rutier.

În primul caz este vorba de un autoturism care se deplasa sinuos vineri seara, pe drumul comunal din satul Călineşti, comuna Şerbăuţi, la intersecţia cu drumul ce duce înspre comuna Zvoriştea. El a fost observat de către poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bălcăuţi, care au plecat în urmărirea autoturismului. După parcurgerea a aproximativ 150 de metri, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţul din partea stângă a drumului public în direcţia de mers. După ce a coborât din autoturism, el a refuzat legitimarea şi, în aceste împrejurări, a fost încătuşat. El a fost identificat ulterior în persoana unui bărbat de 34 ani, din comuna Şerbăuţi. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că nu este posesor de permis de conducere. Şoferul a refuzat testul cu aparatul alcooltest, fiind condus la Spitalul Orăşenesc Siret, unde, în prezenţa cadrelor medicale, a refuzat recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele său a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, bărbatul fiind introdus în arestul IPJ Suceava. Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice.

În aceeaşi seară, în jurul orei 23.00, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, aflându-se în patrulare pe strada Calea Cernăuţi, a observat un autoturism care se deplasa cu viteză mare şi care la vederea autospecialei de poliţie a virat brusc, oprind. La volanul autovehiculului a fost identificat un tânăr de 25 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, care întrebat dacă are valabil dreptul de a conduce, a declarat că nu posedă permis de conducere. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma audierii acestuia, a fost luată măsura reţinerii şoferului pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava. Cercetările se efectuează în continuare pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

Conducători auto prinşi la volan sub influenţa alcoolului sau fără permise de conducere

O patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, Compartimentul Rutier, în timp ce patrula în trafic sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 01.40, a oprit pe strada Negreşti din municipiu un autoturism Seat, condus de un tânăr de 28 de ani, din Vatra Dornei, acesta posedând permis de conducere provizoriu, emis de autorităţile din Anglia, fără drept de circulaţie pe teritoriul României. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat şi s-a constatat că autoturismul fusese încredinţat spre conducere de către o altă persoană, deşi ştia că cel de la volan nu are permis valabil. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi încredinţare.

La aproximativ aceeaşi oră, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei Preuteşti, în timp ce efectua serviciul de patrulare, a oprit pe drumul judeţean 208 în localitatea Dolheştii Mari, comuna Dolheşti, un autoturism marca BMW, înmatriculat în Franţa, ce se deplasa din direcţia Fălticeni spre Dolhasca, fiind condus de către un tânăr de 22 ani, din comuna Dolheşti. El a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, ocazie cu care acesta s-a ales cu un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Sâmbătă după-amiază, poliţiştii suceveni au oprit pentru control în localitatea Bălăceana, un autoturism condus de un sucevean de 38 de ani, care în urma testării cu etilotestul avea o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. El s-a ales cu un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. În aceeaşi seară, la Pătrăuţi, poliţiştii au oprit un autoturism VW Golf, condus de un bărbat de 30 de ani, din localitate. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt caz a fost depistat de poliţişti în timpul nopţii care a urmat când, în jurul orei 01.40, poliţiştii suceveni au oprit un VW Golf 4, condus de un tânăr de 23 de ani, din Suceava. În urma testării acesta avea o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele său fiind întocmit un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Comiterea infracţiunii de conducere fără permis a fost depistată de poliţişti în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, pe un drum judeţean din comuna Râşca, când oamenii legii au oprit un autoturism Fiat Punto, condus de un tânăr de 21 de ani, din Bogdăneşti, care a declarat că nu are actele asupra sa. În urma interogării bazelor de date s-a constatat faptul că tânărul nu are permis de conducere pentru nici o categorie auto. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru  conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi şoferi au ajuns după gratii în weekend, pentru comiterea unor infracţiuni rutiere.
 Vizualizări articol: 1916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi şoferi au ajuns după gratii în weekend, pentru comiterea unor infracţiuni rutiere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei