Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 nov 2017 - Anul XXII, nr. 270 (6686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din 8 decembrie 2017

Victimele cazurilor de malpraxis se vor putea adresa Colegiului Pacienţilor, filiala Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Colegiul Pacienţilor, care asigură servicii de suport şi mediere între pacienţi şi medici sau instituţii medicale pentru cazurile de malpraxis, va avea filială şi în judeţul Suceava, începând cu data de 8 decembrie a.c.. Potrivit unui comunicat de presă remis de Colegiul Pacienţilor, medierea cazurilor de malpraxis va fi făcută de mediatorii din Corpul Profesional al Mediatorilor din judeţul Suceava, ca urmare a parteneriatului semnat între Colegiul Pacienţilor şi Consiliului de Mediere. ”Parteneriatul încheiat la nivel naţional îşi doreşte să vină în sprijinul pacienţilor, dar şi al prestatorilor de servicii medicale. Acesta facilitează accesarea serviciilor de mediere pentru soluţionarea disputelor în care sunt angrenate părţile, servicii ce se vor realiza într-un cadru strict confidenţial, de către personal calificat, neutru şi imparţial”, se arată în comunicat.

Asociaţia Colegiul Pacienţilor este o organizaţie non guvernamentală (ONG) cu reprezentativitate naţională, cu peste 6.000 de membri, fondată în martie 2015 de voluntari implicaţi în sistemul de sănătate. Îşi propune să fie ”o prezenţă activă în societate şi să reprezinte cu demnitate şi diligenţă drepturile pacienţilor şi accesul universal la servicii medicale de calitate”.

 

Colegiul Pacienţilor caută voluntari

“Malpraxisul medical este foarte stigmatizat în România şi acest fapt creează stări conflictuale inutile între medici, pacienţi şi unităţile medicale. Prin acest demers dorim să contribuim la normalizarea situaţiei prin focusarea pe rezolvarea cazurilor în mod amiabil, astfel încât să dezamorsăm stările conflictuale şi de revoltă ale pacienţilor faţă de corpul medical şi furnizorii de servicii medicale”, a transmis Cristian Sas, preşedintele asociaţiei.

Directorul executiv al asociaţiei. Angela Pernes, a precizat că serviciul de suport şi mediere între pacienţi şi medici pentru cazurile de malpraxis poate fi accesat folosind portalul de pe site-ul https://colegiulpacientilor.org/malpraxis/.

De asemenea, Colegiul Pacienţilor caută voluntari care să se implice în această activitate, înscrierea făcându-se tot online, la adresa https://colegiulpacientilor.org/voluntar/

”Misiunea noastră este să creăm un sistem medical care să ofere acces nediscriminatoriu şi egal la servicii medicale tuturor oamenilor, sănătatea fiind unul din drepturile fundamentale umane.

Prin implicarea noastră dorim să participăm activ la politicile din sistemul de sănătate şi, alături de societatea civilă, să modelăm cadrul legislativ în beneficiul pacientului. Nevoile pacientului sunt o prioritate pentru noi, iar calitatea, accesibilitatea serviciilor medicale, precum şi  tratamentele eficiente au devenit de o importanţă majoră în sistemul de sănătate”, se mai arată în comunicat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victimele cazurilor de malpraxis se vor putea adresa Colegiului Pacienţilor, filiala Suceava.
 Vizualizări articol: 2165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Victimele cazurilor de malpraxis se vor putea adresa Colegiului Pacienţilor, filiala Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei