Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 nov 2017 - Anul XXII, nr. 251 (6667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Condiţii decente

Şcoală nouă şi modernă pentru elevii comunei Bilca. Investiţia va fi inaugurată duminică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zi de sărbătoare duminică, 5 noiembrie, pentru întreaga comunitate din Bilca, unde autorităţile locale, cadre didactice şi invitaţi vor inaugura noua şcoală din localitate, investiţie ce se ridică la peste 350.000 de euro.

Ceremonia de sfinţire şi inaugurare a noii şcoli coincide cu împlinirea a 137 de ani de la naşterea lui George Tofan, fiu al satului Bilca, pedagog, publicist şi artizan al Unirii Bucovinei cu România şi, nu în cele din urmă, cel care dă numele unităţii de învăţământ din comună.

Noua clădire a şcolii este rezultatul unui proiect implementat de primărie în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Banca Mondială, valoarea  proiectului ridicându-se la 1.600.000 lei.

Potrivit prof. Costică Negru, directorul Şcolii Gimnaziale „George Tofan” Bilca, „şcoala este modernă, la standarde europene, beneficiind de toate autorizaţiile necesare. Dispune de opt săli de clasă, toate amenajate în cabinete pe arii currriculare. Alături de noua clădire a şcolii, se află alte două edificii noi: grădiniţa şi sala de sport, conturându-se astfel un centru educaţional modern spre a satisface nevoile comunităţii”.

Sărbătoarea localităţii va începe duminică dimineaţă, cu participarea tuturor invitaţilor la oficierea liturghiei de către PS Damaschin Dorneanul, înconjurat de un sobor de preoţi, în cadrul căreia se va săvârşi slujba parastasului închinat lui George Tofan.   

După sfinţirea şcolii, va urma un amplu spectacol, conceput spre a fi preambulul aniversării centenarului Marii Uniri, ce se va derula sub forma unui proiect internaţional, realizat în colaborare cu Fundaţia Civică Raională, „Gheorghe Asachi”, Herţa – Cernăuţi - Ucraina, Festivalul-concurs „Moştenite din străbuni”, ediţia a III-a, etapa finală. Vor participa grupuri şi ansambluri folclorice din Republica Moldova (Făleşti), nordul Bucovinei (Cernăuţi) şi România (Bilca). În recital vor încânta publicul grupul folcloric al Liceului Teoretic "Spiru Haret "din Chişinău, grupul folcloric „Armonia” din localitatea Mahala, regiunea Cernăuţi, Ucraina, grupul folcloric „Muguraşi de pe Târnave” din localitatea Blaj, judeţul Alba, violonistul Doru Farcaş şi distinşi membri ai juriului internaţional.

Evenimentul este organizat de parohiile localităţii, Primăria comunei Bilca, Consiliul Local, Fundaţia civică raională "Gheorghe Asachi" Herţa – Cernăuţi - Ucraina şi Şcoala Gimnazială "George Tofan" Bilca. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoală nouă şi modernă pentru elevii comunei Bilca. Investiţia va fi inaugurată duminică.
 Vizualizări articol: 3420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şcoală nouă şi modernă pentru elevii comunei Bilca. Investiţia va fi inaugurată duminică5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lichiu sau hencleş, plăcintă cu griş şi prune (reţeta autentică săsească) I se spune ”plăcintă” nu pentru că ar semăna cu clasicele plăcinte din Moldova şi Bucovina, ci pentru că aşa numesc ardelenii orice prăjitură cu cremă sau fructe. Şi este vorba despre o delicioasă prăjitură rustică şi simplă din zona... Citeşte