Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 nov 2017 - Anul XXII, nr. 251 (6667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Flutur va susţine, în Ucraina, necesitatea construirii unui drum expres între Polonia şi România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, va susţine, în Ucraina, necesitatea construirii unui drum expres care să lege Polonia de România. Discuţiile pe această temă vor fi purtate în cadrul Conferinţei „Carpaţii: instrumente financiare de dezvoltare locală şi sprijin pentru cooperarea teritorială”, care va avea loc la Plavie, Regiunea Liov, Ucraina, în perioada 8-9 decembrie 2017. Şeful administraţiei judeţene a fost invitat să participe la acest eveniment de preşedintele Consiliului Regional Liov, Oleksandr Hanushchyn. În cadrul conferinţei va avea loc un forum pentru parteneriatele din Carpaţi, care îşi propune realizarea schimbului de experienţă între lideri la nivel local şi regional din mai multe ţări.

Preşedintele CJ Suceava a explicat că administraţiile locale din regiunile carpatice au posibilitatea de a accesa fonduri pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare locală în cadrul instrumentelor financiare existente la nivel naţional, precum şi pentru asistenţa tehnică internaţională, din partea Uniunii Europene, în primul rând. „Se doreşte astfel valorificarea eficientă a potenţialului istoric, cultural, natural şi uman din regiune, oportunităţile de accesare a fondurilor, prin implicarea autorităţilor locale şi a organizaţiilor neguvernamentale, precum şi promovarea parteneriatelor interregionale. Conferinţa este dedicată prezentării instrumentelor financiare destinate dezvoltării regionale şi sprijinirii cooperării teritoriale, destinate administraţiilor locale din regiune”, a spus Gheorghe Flutur. El a arătat că în cadrul evenimentului, în aceeaşi perioadă va avea loc şi un Forum privind dezvoltarea parteneriatelor în Carpaţi, care are ca scop promovarea cooperării între organismele administraţiei locale din zonă.

„Aşa cum am făcut-o şi la ultimele evenimente la care am participat în acest an, la Conferinţa şi Forumul de la Liov voi susţine dezvoltarea cooperării cu regiuni din Ucraina, pe teme cum ar fi deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei, promovarea de proiecte comune pentru zona Carpaţilor, front comun împreună cu parteneri din Polonia şi Ucraina pentru susţinerea proiectului realizării unui drum rapid Nord-Sud, la Est de Carpaţi, care să lege Polonia de România, prin Cernăuţi, Siret, Suceava”, a explicat şeful administraţiei judeţene.

El a arătat că la evenimentul din Ucraina vor fi participanţi din partea ţării gazde, dar şi din Polonia, România, Ungaria, Slovacia, Republica Cehă, Austria şi SUA, respectiv reprezentanţi ai parlamentelor şi guvernelor, ai administraţiei locale şi regionale, ai organizaţiilor internaţionale şi ai misiunilor diplomatice, dar şi ai programelor internaţionale de asistenţă tehnică care lucrează în Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur va susţine, în Ucraina, necesitatea construirii unui drum expres între Polonia şi România.
 Vizualizări articol: 2265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur va susţine, în Ucraina, necesitatea construirii unui drum expres între Polonia şi România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lichiu sau hencleş, plăcintă cu griş şi prune (reţeta autentică săsească) I se spune ”plăcintă” nu pentru că ar semăna cu clasicele plăcinte din Moldova şi Bucovina, ci pentru că aşa numesc ardelenii orice prăjitură cu cremă sau fructe. Şi este vorba despre o delicioasă prăjitură rustică şi simplă din zona... Citeşte