Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 nov 2017 - Anul XXII, nr. 251 (6667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pregătire

Ministerul Educaţiei a publicat modele de subiecte pentru evaluarea naţională şi bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a care vor participa în anul 2018 la evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat au la dispoziţie, începând de miercuri, 1 noiembrie, modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene. Elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), modelele de subiecte sunt disponibile pe site-ul subiecte2018.edu.ro, informează Ministerul Educaţiei.

Modelele de la evaluarea de la final de clasa a VIII-a au fost construite în funcţie de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în concordanţă cu programele de examen, să aibă nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Pentru examenul de bacalaureat, subiectele au fost concepute conform programelor în vigoare ale examenului. Comparativ cu anul 2017, nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

Cât priveşte calendarul examenului de bacalaureat din 2018, acesta diferă mult faţă de structura calendarului din 2017. Prima sesiune a examenului naţional de bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Conform calendarului, proba va continua în data de 13 februarie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14-15 februarie). În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Prima probă scrisă la Limba română va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă este programată marţi, 26 iunie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - se va desfăşura joi, 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00-16:00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Prima probă scrisă din cadrul evaluării naţionale pentru clasa a VIII-a, cea la Limba şi literatura română, va avea loc în data de 11 iunie 2018. Următoarea probă scrisă, cea la Matematică, se va desfăşura în data de 13 iunie 2018, iar ultima, Limba şi literatura maternă, va fi organizată în 14 iunie 2018. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 19 iunie (până la ora 12:00). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educaţiei a publicat modele de subiecte pentru evaluarea naţională şi bacalaureat.
 Vizualizări articol: 1726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Ministerul Educaţiei a publicat modele de subiecte pentru evaluarea naţională şi bacalaureat3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lichiu sau hencleş, plăcintă cu griş şi prune (reţeta autentică săsească) I se spune ”plăcintă” nu pentru că ar semăna cu clasicele plăcinte din Moldova şi Bucovina, ci pentru că aşa numesc ardelenii orice prăjitură cu cremă sau fructe. Şi este vorba despre o delicioasă prăjitură rustică şi simplă din zona... Citeşte