Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 nov 2017 - Anul XXII, nr. 251 (6667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie

Fost şef de district la Ocolul Silvic Iacobeni, obligat să achite Direcţiei Silvice Suceava peste 300.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Punct final în procesul în care a fost judecat Ionuţ Bogdan Leonte-Dupu, fost şef de district în cadrul Ocolului Silvic Iacobeni, acuzat că a fost protagonistul mai multor infracţiuni în urma cărora au fost culcaţi ilegal la pământ aproape 3.000 de arbori.

El a fost găsit vinovat atât de magistraţii de la Judecătoria Vatra Dornei, cât şi de cei de la Curtea de Apel Suceava, iar soluţia pronunţată ieri este una definitivă.

Fostul şef de district a fost condamnat la 3 de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi are de plătit către Direcţia Silvică Suceava suma de 300.071 de lei, reprezentând despăgubiri civile.

Acuzaţiile aduse fostului şef de district sunt următoarele: abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Faptele, se arată în comunicatul remis de procurori, s-au petrecut în perioada septembrie 2010 - martie 2011.

Leonte Dupu s-a folosit de dispozitivele speciale de marcare cu amprentă rotundă şi indicativele care i-au fost atribuite de conducerea Ocolului Silvic Iacobeni prin delegaţii.

„A marcat fără drept un număr total de 2.268 de arbori răşinoase cu volum total de 3.251,34 mc şi valoare de 337.647,36 lei, nu a marcat un număr de 370 arbori în volum de 488,29 mc şi valoare de 87.282,11 lei care, prin natura tăierii, trebuiau puşi în valoare, arbori exploataţi de către persoane necunoscute, şi a subdimensionat cu un volum de 77 mc şi valoare de 14.568,40 lei masa lemnoasă dintr-o partidă”, susţin anchetatorii.

De asemenea, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Leonte-Dupu, pe vremea când era şef de district, a falsificat, prin contrafacerea semnăturii unui pădurar, nu mai puţin de 16 documente oficiale înregistrate în registrul Ocolului Silvic Iacobeni.

Iar neregulile nu se opresc aici: „A întocmit în fals prin atestarea unor fapte care nu corespundeau realităţii din teren un număr de 12 documente oficiale înregistrate în registrul Ocolului Silvic Iacobeni şi a folosit, în scopul autorizării partizilor amintite şi înlăturării suspiciunilor privind exploatarea ilegală a masei lemnoase, 20 de documente despre care cunoştea că sunt falsificate prin contrafacerea semnăturii ori prin atestarea unor date nereale”.

Pentru recuperarea prejudiciului au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor găsite în proprietatea lui Leonte-Dupu, respectiv două autovehicule, un Mitsubishi Pajero şi un Volkswagen Golf.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fost şef de district la Ocolul Silvic Iacobeni, obligat să achite Direcţiei Silvice Suceava peste 300.000 de lei.
 Vizualizări articol: 2129 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fost şef de district la Ocolul Silvic Iacobeni, obligat să achite Direcţiei Silvice Suceava peste 300.000 de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lichiu sau hencleş, plăcintă cu griş şi prune (reţeta autentică săsească) I se spune ”plăcintă” nu pentru că ar semăna cu clasicele plăcinte din Moldova şi Bucovina, ci pentru că aşa numesc ardelenii orice prăjitură cu cremă sau fructe. Şi este vorba despre o delicioasă prăjitură rustică şi simplă din zona... Citeşte