Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 nov 2017 - Anul XXII, nr. 251 (6667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primăriile din Vatra Dornei și Siret au conturile blocate din cauza proiectului „Utilități și mediu”

Vineri, 3 Noiembrie 2017 (14:57:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăriile din Vatra Dornei și Siret au conturile blocate din cauza datoriilor înregistrate la proiectul „Suceava - Utilități și mediu la standarde europene”. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis astăzi o nouă scrisoare către premierul României, Mihai Tudose, în care trage un semnal de alarmă cu privire la situația disperată în care se află primăriile sucevene care fac parte din proiectul „Utilități și mediu”. Gheorghe Flutur i-a transmis prim-ministrului României că în momentul de față 48 de unități administrativ-teritoriale din județul Suceava se confruntă cu o problemă extrem de dificilă, care reprezintă un real pericol pentru funcționarea de zi cu zi a administrației locale, respectiv, lipsa resurselor financiare pentru plata datoriilor contractate în vederea realizării unor obiective de investiții din cadrul Programului „Utilități şi mediu la standarde europene în județul Suceava”, aprobat prin Hotărârea Guvernului României nr. 484/2002, contractat în anul 2004 și garantat de Ministerul Finanțelor Publice. „Această problemă este binecunoscută de administrația centrală, căreia împrumutații s-au adresat în nenumărate rânduri, găsindu-și o posibilă rezolvare prin aplicarea dispozițiilor art. XII al O.U.G. nr. 114/2009 privind unele măsuri financiare”, a precizat Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a arătat că acest act normativ prevede că începând cu data de 1 ianuarie 2010, achitarea obligațiilor financiare aferente contractului de credit încheiat între județul Suceava şi ceilalți 61 de împrumutați din același județ cu Deutsche Bank AG Londra, în anul 2004, finanțator care ulterior, în luna iulie 2004, a transferat contractul la Deutsche Bank Luxembourg pentru finanțarea Programului "Utilități şi mediu la standarde europene în județul Suceava", se efectuează din două surse. În ordine, aceste sunt soldul contului de disponibilități deschis în numele şi pe seama Consiliului Judeţean Suceava la Banca Comercială Română - Sucursala Suceava, sold care a fost epuizat încă din anul 2015, iar apoi din veniturile proprii ale unităților administrativ-teritoriale împrumutate. președintele CJ Suceava i-a solicitat premierului Mihai Tudose alocarea prin rectificare bugetară a unei sume de 27,5 milioane de lei pentru primăriile care fac parte din proiectul Suceava – utilități și mediu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăriile din Vatra Dornei și Siret au conturile blocate din cauza proiectului „Utilități și mediu”.
 Vizualizări articol: 2595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăriile din Vatra Dornei și Siret au conturile blocate din cauza proiectului „Utilități și mediu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lichiu sau hencleş, plăcintă cu griş şi prune (reţeta autentică săsească) I se spune ”plăcintă” nu pentru că ar semăna cu clasicele plăcinte din Moldova şi Bucovina, ci pentru că aşa numesc ardelenii orice prăjitură cu cremă sau fructe. Şi este vorba despre o delicioasă prăjitură rustică şi simplă din zona... Citeşte