Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 aug 2017 - Anul XXII, nr. 191 (6607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În această lună

Şase copii au ajuns în grija asistenţilor maternali după ce au fost neglijaţi de cei care le-au dat viaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la începutul acestei luni, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava au fost înregistrate şase cazuri de copii care s-au aflat în situaţie de risc, copii neglijaţi de cei care le-au dat viaţă. Minorii au fost luaţi din familia naturală şi au fost daţi în grija unor asistenţi maternali profesionişti. Protecţia Copilului Suceava a instituit pentru aceşti copii necăjiţi măsura de plasament la un „părinte de profesie”. La începutul acestei săptămâni, DGASPC Suceava a primit o sesizare de la Primăria comunei Moldoviţa cu privire la situaţia a doi fraţi minori, care sunt părăsiţi de mamă şi au rămas în grija unui tată alcoolic.

Asistenţii sociali din cadrul Primăriei Moldoviţa au cerut pentru cei doi fraţi o măsură de protecţie specială, deoarece situaţia materială a familiei este precară, iar copiii nu au parte de hrană, de îmbrăcăminte curată, de educaţie. Mama celor doi fraţi abandonaţimai are alţi cinci copii din alte relaţii de concubinaj, aflaţi în sistemul de protecţie a copilului. „Având în vedere faptul că propria mamă i-a abandonat, iar tatăl minorilor nu prezintă garanţii morale şi materiale pentru a le asigura copiilor o bună creştere, îngrijire şi educare, reprezentanţii DGASPC Suceava, împreună cu Autoritatea Tutelară din cadrul Primăriei comunei Moldoviţa, au propus luarea unei măsuri de protecţie specială pentru cei doi minori”, ne-a spus purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc.

 

Creşterea, educarea, îngrijirea minorilor în familii de asistenţi maternali

Personalul specializat care lucrează cu aceşti copii şi tineri preluaţi de stat din familiile naturale unde se aflau în situaţie de risc ne-a spus că mulţi dintre copii, în perioada cât stau în plasament, „se dezvoltă individual, îşi formează personalitatea, au capacitatea de a discuta liber despre nevoile şi problemele cu care se confruntă, iar zâmbetele şi îmbrăţişările pe care le oferă asistenţilor maternali arată reuşita în educarea lor, capacitatea de a-şi exprima emoţiile şi maturitatea de a-şi înţelege situaţia”.

Asistenţii maternali în grija cărora au ajuns în această lună cei şase copii luaţi din familiile naturale din cauza neglijenţei sau a abandonului au obligaţia de a se ocupa „de creşterea, educarea şi îngrijirea minorilor, în vederea unei dezvoltări armonioase, fizice, psihice şi intelectuale a copiilor”. Asistenţii maternali, ne-au mai spus reprezentanţii DGASPC, dispun de garanţii materiale şi morale pentru îngrijirea copiilor din plasament, oferind un climat stabil, securizant şi optim dezvoltării acestora. Nicoleta Daneliuc a mai adăugat că cele mai multe familii din mediul rural care ajung în situaţie de risc, cazuri în care copiii sunt luaţi de stat, sunt cele care traversează momente de criză majoră (separarea/divorţul/decesul unui soţ/partener, lipsa/pierderea locului de muncă, apariţia unei boli grave la un membru al familiei, copil sau adult, violenţa domestică etc.). „Alţi copii provin din familii dezorganizate, în care părinţii sunt alcoolici. Sunt şi cazuri de mame care se prezintă cu copilul de mână la DGASPC pentru a solicita instituirea măsurii de plasament, pe motiv că vor să plece în străinătate, să-şi caute un loc de muncă şi nu are cine să aibă grijă de copilul lor”, a completat Daneliuc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase copii au ajuns în grija asistenţilor maternali după ce au fost neglijaţi de cei care le-au dat viaţă.
 Vizualizări articol: 2071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Şase copii au ajuns în grija asistenţilor maternali după ce au fost neglijaţi de cei care le-au dat viaţă4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei