Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 aug 2017 - Anul XXII, nr. 191 (6607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Pe strada Universităţii

Kaufland vrea să amenajeze prima parcare supraterană din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima parcare supraterană din municipiul Suceava ar putea fi construită anul viitor pe strada Universităţii, într-o zonă ultracentrală, printr-o investiţie privată.

Solicitarea autorizării acestei investiţii a fost făcută de Kaufland România, pentru magazinul din Suceava, deschis din 2006, care este în continuare în topul celor mai profitabile din ţară, datorită poziţionării sale în mijlocul oraşului.

Documentaţia pentru realizarea unei parcări supraterane cu două niveluri, care să asigure în total 413 locuri de parcare, a fost depusă la Primăria Suceava, dar până la obţinerea autorizaţiei de construire mai este necesară parcurgerea unor paşi, inclusiv aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu într-o şedinţă de Consiliu Local.

Conform solicitării depuse de reprezentanţii Kaufland, construirea parcării supraetajate este prinsă la un loc cu lucrări de modificare, extindere şi modernizare a actualului magazin, realizarea unor amenajări exterioare, refacerea asfaltului, modificarea faţadelor, inclusiv a reclamei magazinului.

Practic, ar fi vorba de o reconfigurare totală a spaţiului utilizat în prezent ca parcare, care ar transforma vechiul magazin într-un fel de mall cu parcare pe două niveluri, dar şi cu mai multe spaţii comerciale, în special zone cu produse de mâncare şi cafenele.

Acesta este noul concept de „open mall” al companiei, care vrea să transforme vechile magazine, extinderea galeriilor comerciale făcându-se prin containere special amenajate, care găzduiesc magazine ale chiriaşilor în incinta parcării.

Prima unitate Kaufland care a fost modificată astfel este în Bucureşti, pe Barbu Văcărescu, intenţia companiei de a extinde acest concept în ţară fiind anunţată clar.

„Acest pas este startul pentru <mallurile> noastre. Este un proiect de implementare a viziunii de food-to-food connect şi parte din demersul nostru constant de a oferi o experienţă completă de cumpărături. Oamenii au nevoie de mai mult şi mai actual. De aceea, continuăm procesul de reinventare a hipermarketului, prin toate iniţiativele inovatoare din ultima perioadă”, a spus Andrei Secreţianu, director Închirieri/Vânzări B2B, Kaufland România, în momentul inaugurării primului open mall.

Recent, Kaufland România a lansat şi ideea amenajării primei reţele de grădini urbane comunitare, transformându-şi acoperişurile şi exteriorul parcărilor în spaţii verzi cultivate cu legume, pomi fructiferi, plante aromatice şi flori, care pot fi folosite de comunitate. 

 

Parcare publică sau condiţionată de cumpărăturile în magazin?

O posibilă piedică în realizarea planurilor celor de la Kaufland ar putea veni din partea administraţiei locale, mai exact a Consiliului Local, în funcţie de cum va fi permis accesul sucevenilor la locurile de parcare.

Anii anteriori, cei de la Kaufland, deranjaţi de faptul că parcarea din faţa magazinului este folosită şi de cei care nu sunt clienţii lor, ci merg la Piaţa Mică sau la Centrul Comercial Zimbru, au solicitat cu insistenţă să li se permită montarea unui sistem de bariere şi contorizare a timpului de staţionare, pentru ca proprietarii autovehiculelor care depăşesc două ore de ocupare a unui loc de parcare să fie puşi la plată. Nemulţumirea acestora viza şi faptul că locuitorii din zonă îşi lasă maşinile în parcare atât ziua, cât şi noaptea, ceea ce limita accesul către magazin al potenţialilor lor clienţi.

Solicitările repetate le-au fost respinse de administraţia locală, deoarece atunci când au aprobat construirea magazinului şi chiar au facilitat-o prin măsurile luate a fost stabilit faptul că odată cu respectiva investiţie se creau 316 locuri de parcare publice, într-o zonă în care lipsa acestora devenise deja o problemă gravă.

De altfel, în momentul în care Kaufland a apărut în Suceava, în 2006, strada Universităţii era cu sens unic, în ideea ca benzile laterale să poată fi utilizate pentru parcarea maşinilor.

Una dintre concesiile făcute de autorităţi celor de la Kaufland a fost tocmai transformarea străzii Universităţii din stradă cu sens unic în arteră de circulaţie cu două sensuri, mergând pe ideea că locurile de parcare create rezolvă parţial problema cu care se confruntau anterior.

De altfel, conform aprobării date de Serviciul Poliţiei Rutiere în 2006, când s-a deschis Kaufland, una dintre condiţiile impuse a fost ca hipermarketul „să asigure, în mod continuu, indiferent de oră, facilităţi de parcare pentru traficul indus, inclusiv pentru cel de deservire, în curtea obiectivului”.

În prezent, conducerea Kaufland încearcă să descurajeze folosirea parcării de către cei care nu îi sunt clienţi prin impunerea unui termen de staţionare limitat la 2 ore, având agenţi de pază care de dimineaţa până seara urmăresc ce maşini vin, pleacă şi unde se duc cei care coboară din ele, în regulamentul de funcţionare al parcării fiind prevăzută blocarea roţilor şi achitarea unei taxe de 100 de lei „pentru deblocarea autovehiculului care staţionează în parcare în afara perioadei de efectuare a cumpărăturilor ca şi în celelalte situaţii non-contractuale”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kaufland vrea să amenajeze prima parcare supraterană din Suceava.
 Vizualizări articol: 3624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Kaufland vrea să amenajeze prima parcare supraterană din Suceava2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei