Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 aug 2017 - Anul XXII, nr. 191 (6607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Flutur consideră că este momentul pentru o amplă ofensivă de susţinere a proiectelor de infrastructură rutieră pentru Suceava şi Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, consideră că este momentul unei ofensive mai puternice pentru susţinerea marilor proiecte de infrastructură rutieră, atât din judeţ, cât şi din toată zona Moldovei. Gheorghe Flutur a spus că o susţinere sporită trebuie să aibă proiectele care au în vedere construcţia infrastructurii de mare viteză, în primul rând culoarul rutier Nord-Sud, din Polonia, România spre Grecia, şi autostrada Ungheni – Iaşi - Târgu Mureş. „Mă refer în primul rând la realizarea, împreună cu Polonia şi Ucraina, a unui culoar Nord-Sud, de la Varşovia, Liov, Suceava, Bucureşti, cu ieşire Grecia. Dar în acelaşi timp, în contextul Centenarului Marii Uniri putem vorbi mai apăsat de autostrada Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş, un proiect care va crea o conexiune economică între cele trei regiuni istorice, Basarabia, Moldova şi Transilvania, şi de aici mai departe către vestul Europei”, a spus Flutur. El a adăugat că în acest context, autostrada de la Ungheni la Târgu Mureş ar putea fi denumită „Autostrada Centenarului”.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a spus că se numără printre semnatarii unei petiţii pentru susţinerea construcţiei autostrăzii de la Ungheni la Târgu Mureş, dar şi că în perioada următoare vor avea loc mai multe acţiuni civice pentru a sensibiliza Guvernul să aloce fondurile necesare începerii acestei investiţii. „Am semnat această petiţie pentru susţinerea unei iniţiative civice pentru ca proiectul acestei autostrăzi să fie prevăzut în bugetul pentru 2018”, a spus Flutur, care a explicat că această petiţie face parte dintr-un proiect mai amplu intitulat „Mişcarea Împreună pentru A8 Ungheni – Iaşi - Târgu Mureş”. În cadrul acestui proiect sunt programate mai multe acţiuni de susţinere a construcţiei autostrăzii, în localităţile care ar urma să fie străbătute de aceasta. „Vor fi acţiuni organizate la Ungheni, apoi Iaşi, Târgu Neamţ, Borsec şi Târgu Mureş, cu diferite forme de sensibilizare a Guvernului, iar judeţul Suceava va participa la aceste acţiuni”, a spus şeful administraţiei judeţene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a ţinut să precizeze că va continua să susţină în continuare şi proiectul autostrăzii Nordului, de la Satu Mare spre Suceava şi Iaşi.

Gheorghe Flutur a spus că toate aceste proiecte mari de infrastructură le va prezenta şi susţine în cadrul Forumului economic de la Krynica, din Polonia, care va avea loc în perioada 5 – 7 septembrie 2017. Flutur a subliniat că acest forum este unul dintre cele mai importante evenimente în plan economic la nivel european, la lucrări urmând să participe reprezentanţi ai guvernelor ţărilor participante, dar şi reprezentanţi ai mai multor instituţii europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur consideră că este momentul pentru o amplă ofensivă de susţinere a proiectelor de infrastructură rutieră pentru Suceava şi Moldova.
 Vizualizări articol: 1727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Flutur consideră că este momentul pentru o amplă ofensivă de susţinere a proiectelor de infrastructură rutieră pentru Suceava şi Moldova5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei