Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 iun 2017 - Anul XXII, nr. 132 (6548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

DSVSA Suceava

Comercianţi amendaţi şi mărfuri din Ucraina confiscate, în urma controalelor sanitar-veterinare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a efectuat pe parcursul lunii mai 195 de controale în târguri, în pieţe, în unităţi de procesare, unităţi de comercializare a produselor alimentare, dar şi în unităţi de alimentaţie publică, fiind aplicate câteva amenzi şi confiscate mărfuri. 

Prioritatea controalelor a fost legată de vânzătorii ambulanţi care comercializează ilegal produse din Ucraina, în special conservele din carne fiind considerate cu riscul cel mai ridicat. Pe lângă faptul că nu există nici un control sanitar al acestora, riscul este amplificat şi de pesta porcina africană prezentă în Ucraina.

Doctorul executiv al DSVSA Suceava, Ioan Corduneanu, a declarat că de la două persoane fizice care se aflau în Bazarul Suceava a fost confiscată cantitatea de 78,29 de kilograme de conserve provenite din Ucraina. Pe lângă marfa confiscată, cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în cuantum de 600 de lei.

„Întreaga cantitate de produse alimentare confiscate a fost dirijată de personalul nostru către o unitate de incinerare”, a declarat doctorul Ioan Corduneanu.

El a mai dat ca exemplu şi cazul a două persoane care comercializau animale fără a deţine documente prevăzute de legislaţia sanitar-veterinară în vigoare, fiind aplicate amenzi de câte 600 de lei. Alte două amenzi, de câte 2.000 de lei, au fost aplicate unor agenţi economici care comercializau produse etichetate necorespunzător, respectiv nu respectau condiţiile de igienă în unitatea de comercializare.

Doctorul Ioan Corduneanu a mai subliniat că în alte 12 cazuri au fost aplicate avertismente, inspectorii stabilind termene de remediere a deficienţelor constatate.

„Strategia mea este de echilibru pe tot lanţul sanitar-veterinar şi consider că nu trebuie să mergem pe principiul de a amenda decât în anumite cazuri grave. Cred că mai productiv este ca agentul economic să fie ajutat şi îndrumat să facă performanţă, cu respectarea normelor legale”, şi-a prezentat strategia Ioan Corduneanu. El a subliniat că aici este vorba de agentul economic de bună-credinţă, nu de cei care fac comerţ clandestin cu produse despre a căror provenienţă nu se ştie nimic.

Doctorul Ioan Corduneanu este director executiv al DSVSA Suceava de două luni.

Ioan Corduneanu este cel mai longeviv sanitar-veterinar cu funcţii de conducere în ultimii ani. Din 2013, acesta a fost fie director adjunct, fie director executiv, pe perioada a două mandate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comercianţi amendaţi şi mărfuri din Ucraina confiscate, în urma controalelor sanitar-veterinare.
 Vizualizări articol: 2596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comercianţi amendaţi şi mărfuri din Ucraina confiscate, în urma controalelor sanitar-veterinare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mazăre cu muștar (rețetă rapidă) Preparatul este rapid, deloc dificil, gustos și se poate pregăti deopotrivă în versiune de post sau în cea cu adaos de cârnăciori. Pentru rezultate optime, ideală este mazărea verde congelată.Avem nevoie de:2 cepe medii, 3-4... Citeşte